Het Amerikaanse Department of Justice heeft een aanklacht ingediend tegen twee fabrikanten van voedingssupplementen wegens het gebruik van ‘onwettige en frauduleuze ingrediënten’.

De twee fabrikanten, USPlabs en SK Laboratories. worden beschuldigd van onjuiste vermeldingen van wat het supplement bevat, meldt Fortune. Zo beweerden beide fabrikanten dat hun producten waren gemaakt van natuurlijke plantenextracten, terwijl ze volledig synthetisch blijken te zijn. Benjamin Mizer van het ministerie van Justitie zegt: “Ze hebben etiketten en marketing materialen vervalst om retailers en consumenten te overtuigen om hun producten te kopen”.

De Amerikaanse supplementenindustrie heeft een jaarlijkse omzet van zo'n $18 miljard en groeit naar verwachting de komende 10 jaar met 6% per jaar. De supplementenmarkt is een bijzonder uitdagend werkgebied voor de Amerikaanse toezichthouder FDA. Het Ministerie van Defensie beschouwt gevaarlijke supplementen zelfs als een bedreiging voor de paraatheid van Amerikaanse troepen. Gezien de populariteit van supplementen, eiwitpoeders en afslankproducten hebben overheidsinstanties de controle op voedingssupplementen aangescherpt. Eerder dit jaar moest een andere fabrikant, GNC, ook al een deel van de supplementen uit de handel nemen wegens onjuiste vermelding van ingrediënten.
Fortune - Justice Department Charges Dietary Supplements Maker
Reageer
  • Deel
Druk af