Dat zegt Eataly-oprichter Oscar Farinetti.

Farinetti pleit in het maartnummer van RetailTrends voor het instellen van minimum inkoopprijzen voor levensmiddelen. Ook wil hij medicijngebruik verbannen uit de bedrijfsvoering van boeren. Alleen door dit in wetgeving vast te leggen, zullen retailers voedingsmiddelen van betere kwaliteit verkopen. "Sorry dat dit allemaal nogal communistisch klinkt, maar soms moet je weleens communist zijn", aldus Farinelli.

Eataly is een keten van supermarkten, delicatessenwinkels en restaurants ineen die uitsluitend werkt met Italiaanse producten van hoge kwaliteit. De eerste winkel ontstond in Turijn, inmiddels zijn er zo’n 30 vestigingen wereldwijd. Eataly brengt de door Farinetti bepleite werkwijze al in de praktijk, door alleen met kleine mesterijen te werken en boeren een eerlijke prijs (zo'n 30% boven de gemiddelde marktprijs) te betalen. Consumenten moeten te horen krijgen dat deze voeding gezonder is. "Pas dan zijn klanten bereid een meerprijs te betalen.”

Eataly wil in 2018 naar Nederland komen - een foodafdeling bij de Bijenkorf in Amsterdam zou tot de mogelijkheden behoren. Dan is het dus wel zaak de 'obsessie' van Nederlanders voor de laagste prijs te doorbreken. "Als het om voeding gaat, is dat het domste en slechtste wat je kunt doen", besluit Farinetti.
Retailnews - ??Nederland uniek in obsessie voor lage prijs?
Reageer
  • Deel
Druk af