image


Maar waarom is het Kempen Lam nou opeens een Kempisch Heideschaap geworden? Of is het Kempen Lam de weideversie? Met de mildere smaak van dat sappige gras in plaats van die taaie hei.

Het zal toch niet waar zijn dat ook Slow Food al aan vermarketingde naamgeving doet?

De internationale organisatie Slow Food bevestigt de erkenning voor het lamsvlees van het Kempische Heideschaap als gastronomisch waardevol en economisch levensvatbaar regionaal product. In het najaar van 2007 werd het vlees van het schaap, in de jaren zestig met uitsterven bedreigd, gelanceerd onder de merknaam Kempen Lam.

Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten. De organisatie zet zich in voor een voedselproductie waarin rekening wordt gehouden met het welzijn van het milieu, de planten, de dieren en de eigen gezondheid. Daarbij zouden de voedselproducenten daarvoor een redelijke prijs betaald moeten krijgen.


bron: Brabants Dagblad / Slow Food met dank aan agriholland
Dit artikel afdrukken