Stevia, de van het natuurlijke honingkruid afgeleide zoetstof, heeft voor velen een bittere nasmaak. Gebruik van stevia-zoetjes in thee versterkt dat effect, omdat thee astringente stoffen bevat die in combinatie met stevia extra benadrukt worden.
Niet getreurd, dacht smaakstoffenproducent Treatt, dan passen we toch de thee aan? Zo gezegd, zo gedaan. De eerste drie theevarianten zijn sinds kort op de markt. Speciaal om te zoeten met stevia.
Nu het gelukt is speciale stevia-thee te ontwikkelen, wil Treatt zich gaan richten op koffie. Er is nog wel een kleine complicatie: koffie is van zichzelf al vele malen bitterder dan thee, schrijft FoodNavigator.
Dit artikel afdrukken
Niet getreurd, dacht smaakstoffenproducent Treatt, dan passen we toch de thee aan? Zo gezegd, zo gedaan. De eerste drie theevarianten zijn sinds kort op de markt. Speciaal om te zoeten met stevia.
Nu het gelukt is speciale stevia-thee te ontwikkelen, wil Treatt zich gaan richten op koffie. Er is nog wel een kleine complicatie: koffie is van zichzelf al vele malen bitterder dan thee, schrijft FoodNavigator.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Als je de juiste stevia gebruikt en er niet teveel van gebruikt is er geen bittere nasmaak. Probleem is dat er niet 1 soort stevia is, elke producent maakt het weer anders, de een vind ze van de Tuinen bitter, de ander van de Steviadrogist.nl enz. Je moet zelf uitproberen welke stevia bij jou past en in het begin eraan wennen. Als je er eenmaal aan gewend bent heb je echt geen aangepaste thee nodig, weer een onzinproduct op de markt erbij dus.