Consumenten die van 25 september tot en met 28 oktober drie verschillende biologische producten tegelijk kopen, kunnen naast andere prijzen wekelijks een diner thuis voor vrienden en familie winnen onder leiding van een bekende kok. Fifteen-chef Ben van Beurten, tv-kok Caspar Bürgi, Nederlands bekendste bio-kok Eric van Veluwen, of Cas Spijkers verlenen hun medewerking aan de actie. Doel is om de Nederlandse consument te verleiden eens wat vaker biologische producten te kopen.
Tweederde van de consumenten koopt al wel eens biologisch, maar vaak slechts een beperkt aantal producten en in een lage frequentie. De vier koks, die elk warm voorstander zijn van het gebruik biologische producten, hopen met het initiatief bij te dragen aan de groei van de afzet van biologische producten.
Veel supermarkten, natuurvoedingswinkels en leveranciers ondersteunen de actie met winkelmateriaal, actieaanbiedingen of demonstraties. Ter gelegenheid van de actie wordt via de winkels een gratis receptenboekje van 48 bladzijden verspreid. Consumenten die drie biologische producten kopen kunnen gegevens van hun kassabon ingeven op een speciale website, . Binnen een week hoort men of men een prijs gewonnen heeft.
Minister Veerman van LNV geeft bij de opening van KunsthalKookt II op 28 september de aftrap van een ondersteunende mediacampagne op radio en internet.
bron:Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw
Dit artikel afdrukken
Veel supermarkten, natuurvoedingswinkels en leveranciers ondersteunen de actie met winkelmateriaal, actieaanbiedingen of demonstraties. Ter gelegenheid van de actie wordt via de winkels een gratis receptenboekje van 48 bladzijden verspreid. Consumenten die drie biologische producten kopen kunnen gegevens van hun kassabon ingeven op een speciale website, . Binnen een week hoort men of men een prijs gewonnen heeft.
Minister Veerman van LNV geeft bij de opening van KunsthalKookt II op 28 september de aftrap van een ondersteunende mediacampagne op radio en internet.
bron:Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Cas Spijkers heeft in het verleden al eens voor mij gekookt, maar toen kwam er een vette rekening achteraan ;-) Het was wel ontzettend lekker! Hij mag best nog eens voor mij komen koken, lijkt me wel leuk.
Toch blijft het jammer dat zo'n groot kook zich moet bezighouden met dit soort taferelen. Al is dit wel een aardig initiatief om het gebruik van bio-producten te stimuleren. Of het echt werkt, vraag ik me toch wel af.
@Freek, Cas was de eerste kok die de commerciele mogelijkheden in het koksvak heeft gezien en er gerbuik van heeft gemaakt. je moet toch immers je pensioen verzorgen? Dus er is inmiddels niemand meer uit het vak die hem dat kwalijk neemt. Sterker nog, ze gaan hem allemaal kopiëren. Dus was hij trendsetter. In dat concept is het heel goed dat hij zijn bekendheid ter beschikking stelt om mensen bewust te maken van smaak. Als deze trend ook wordt overgenomen is dat pure winst te noemen!
Toch blijft het pijnlijk om te zien dat Spijkers kroketten en huishoudapparaten aanprijst. Dit haalt zijn imago omlaag. Het zou hem sieren wanneer hij culinaire topproducten zou aanprijzen zoals de huidige topkoks dat doen.
Ja ik kan mij je frustratie in deze voorstellen. Echter de materialen waar jij het over hebt, zitten vaak met een krapper budget...... de rest laat zich raden.