Inderdaad het is absurd. Zet er gewoon op van wie de appels en peren komen of zet er niks op. In het eerste geval maak je duidelijk dat een product iets te betekenen heeft. In het tweede geval maak je duidelijk dat het gewoon appelstroop is. Of is dat geen helder onderscheid? Daar hadden we het laatst over toen hier zomaar spontaan de boercode werd geboren.
Tis meteen een oplossing voor al die anonieme komkommers hier. Wil je ze van iemand die ze echt lekker maakt en die je daarop mag aanspreken als het niet zo is, of wil je gewoon 'komkommer'? Zo simpel is het eigenlijk.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hier in portugal zetten melkveehouders zwaar in op het nationalistisch besef van de consument: 'leite nacional'. Hele schoolklassen wordt geleerd hoe uit de verpakking de herkomst is te herleiden. Zuid europa is dan ook overwegend vóor vermelding van landenherkomst op etiketten.
Ik ben benieuwd of de boercode een aanvaardbaar alternatief biedt.
Chauvinisme bestaat in heel Europa. Soms, zoals in Frankrijk of UK, wordt het tot staatsgodsdienst verheven. Italianen zweren dat alleen Italiaanse producten deugen, zelfs al importeren ze hun parmahammen uit een Kortrijks slachthuis. Britten verplichtten buitenlandse producenten vroeger stickers op hun koopwaar te plakken met de mededeling "foreign made". Als schreeuwend bewijs van gebrek aan vaderlandsliefde van de koper. Golden "du pays" verkopen beter in Frankrijk, idem de zalm uit die éne Normandische kwekerij: "le saumon français". Meestal roepen ze daar dan "cocorico" bij. Enkel in onze lage landen creëer je een meerwaarde met "Kaaps fruit". Belgen zijn jarenlang gevallen voor Pale ales en Gordon scotch, Munich en pIlsener in plaats van eigen stijlen bier. Als het maar NIET uit ons land kwam, was het goed.
A propos, iemand naar Tavola (Kortrijk) geweest dit jaar? Dàt is een voedingsbeurs!
Kopen van een producent is wezenlijk wat anders dan slaafs achter de leus Koopt Hollandsche Waar! aan te hollen. Wat mij betreft mag dat de Poule d'Yvonne uit Frankrijk zijn als ze in dit land geen goede kippen op de markt brengen, of gewoon, ter afwisseling. Maakt mij niet uit of het een Franse, Duitse of Spaanse kip is, als ik maar weet hoe-ie tot stand gekomen is.
Een paar weken terug, ik zat wat te mijmeren, leek metdie 'boercode'(boerenbarcode) nog niet zo gek.
Je kunt de volgende zaken eenvoudig in de code vangen
1. artikelcode
2. herkomst (kip, varken, graan, melk etc)
3. kwaliteitslabel
en ik heb wat zitten knoeien ( [url=http://picasaweb.google.nl/kookmarieke/MariekeVanVlaanderen#5449894021146176130[/url] link ), en zie aan bovenstaande codes dat ik niet de enige ben..... :-)
de link nog maar eens: link