De liefhebber van mozzarella kan voortaan zijn hart ophalen aan pure buffelkaas van Nederlandse makelij. Het Brabantse zuivelbedrijf Buffel O'landa brengt als eerste op georganiseerde wijze mozzarella van eigen bodem op de markt.De van oorsprong Italiaanse delicatesse is vooralsnog bestemd voor toprestaurants, catering en kaasspeciaalzaken. In een later stadium wil Buffel O'landa de sprong naar het supermarktschap maken.
Buffel O'landa kan zijn plannen realiseren dankzij steun van Agro & Co Brabant. De ontwikkelmaatschappij neemt een financieel belang in de zuivelonderneming, zodat deze zijn ambities kan waarmaken. Investeringsmanager Joost van 't Hooft ziet behalve het opmerkelijke product de ketenverkorting als een belangrijke innovatie. 'Buffel O'landa heeft de hele keten onder zich, van de melkleverende boer tot de verkoopafdeling. Het is een goed voorbeeld van een initiatief waarbij boeren marktgericht gaan ondernemen en grip op hun melkafzet en de toegevoegde waarde daarvan realiseren.'
Topkwaliteit
Buffel O'landa levert mozzarella, onder de naam Dibufa, van de hoogste kwaliteit. 'Onze waterbuffels zijn afkomstig uit Campania, de bakermat van de Italiaanse mozzarella di bufa', benadrukt directeur John Probst.
'Buffelmozzarella is van oorsprong het 'witte goud' dat door schaarste heeft geleid tot een substituut uit goedkopere koemelk. Versheid en hoogste kwaliteit zijn voor ons van het grootste belang, omdat we ons daarmee onderscheiden van het merendeel van de mozzarella's uit Italië. Gastronomisch geroemde buffelmozzarella's bevatten 70 procent niet afgeroomde buffelmelk. Buffel O'landa garandeert deze standaard.'
De buffelmelk geeft de echte buffelkaas dan ook een duidelijk andere smaak dan mozzarella's die zijn gemaakt van hoofdzakelijk koemelk. Hartiger, minder vlak en met een opvallende nasmaak. Bovendien is buffelzuivel gezond; er zit minder cholesterol in dan in koemelk, is glutenvrij en bevat meer proteïnen en calcium.
Vers
De mozzarella uit Brabant is ook verser dan de kazen die uit Italië worden ingevoerd. 'Binnen drie tot zes dagen na het melken ligt onze buffelmozzarella bij de klant. Italiaanse producenten hebben al snel anderhalf tot twee weken nodig.' De Brabantse mozzarella trekt al de nodige belangstelling. 'We zijn momenteel in onderhandeling met bedrijven uit de tophoreca en de luchtvaart die onze kaas al hebben goedgekeurd.'
Buffel O'landa vertegenwoordigt circa 65 procent van de Nederlandse buffelmelkplas. Vier boeren in Zuidoost-Brabant (de Peel) zijn met 330 waterbuffels goed voor 650.000 liter melk, waaruit 250.000 kilo kaas gemaakt kan worden. Door de hele keten (melkproductie-kaasmakerij-verkoop) in één bedrijf onder te brengen is Buffel O'landa als eerste in staat de markt structueel (constante kwaliteit, constant aanbod) te bedienen.
Over Buffel O'landa
Buffel O'landa is een groep Nederlandse buffelboeren die samen in een Bufalare de DiBufa buffelmozzarella maken volgens authentiek Italiaans recept en bereidingswijze. Buffel O'landa brengt zijn mozzarella onder de naam Dibufa op de markt. Gastronomisch geroemde en beroemde buffelmozzarella's bevatten meestal 70 - 75 procent volle buffelmelk. Dibufa garandeert dat in zijn mozzarella minimaal 70 - 80 procent volle buffelmelk is verwerkt. Dat wordt gecontroleerd en staat op de verpakking. Meer informatie treft u aan op www.buffelolanda.nl.
Over Agro & Co Brabant
Agro & Co Brabant is de ontwikkelingsmaatschappij voor de agrofoodsector en groene ruimte in Brabant. Agro & Co ondersteunt innovatieve ondernemers in de vroegste ontwikkelingsfasen van hun bedrijf. Zo nodig verstrekt Agro & Co via zijn kapitaalfonds risicodragend vermogen om ondernemers de laatste stap naar marktintroductie te kunnen laten zetten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.agro-co-brabant.nl.
bron: pressrelease met dank aan gastheerschap.com
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Na enige navraag blijken wij het op de Hotelschool al lang te gebruiken in restaurant Elements.
In Grootegast (provincie Groningen) wordt al langer buffelmozarella gemaakt..
" samen in een Bufalare de DiBufa buffelmozzarella maken ". Is dit iets uit Monty Python of zo?
En O'Landa is dan Iers zoals O'Bama?
Wat een scherts! Koot en Bie hier achter?
Waarom is het slechts 70-80% buffelmelk? Waarom niet 100%? Wat is de rest? vulmiddel? Daar waar, op hun website, de mozarellamakers (DOP) uit Italië vermelden: " il disciplinare contenuto nel DPR 28/9/1979 prevede, per la produzione della Mozzarella di bufala, l'utilizzo ESCLUSIVO di latte di bufala" (mijn hoofdletters in esclusivo).
het kan best lekkere kaas zijn, maar de hele stijl van dit artikel riekt alweer naar marktingblabla en zandstrooierij. Waarom een nepwoord als Dibufa? Denk aan Disaronno (en niet di Saronno)... Waarom niet gewoon "Brabantse buffelkaas" of "Peelse mozarella". O, en als het kwaliteit is mag ik er zeker van zijn dat deze rauwemelks gemaakt wordt, zoals het origineel? Is het de bedoeling de "markt in te palmen", de wereld te veroveren, of wil men een kwaliteitsvol eerlijk product leveren?
De hele aanpak maakt mij bijzonder achterdochtig.
Bij Hanos en Sligro wordt sinds een paar jaar Nederlandse Buffel-Mozzarella verkocht onder de nam 'Sjef's'. Naar Sjef Brok. Firma is Farmer House Products uit Horst (Limburg). Andere firma of dezelfde onder een andere naam?
Och,..het is even buffelen,maar dan heb je ook wat.