foto: Peter you've have lost the news
Uiteraard was er van de week weer nieuws over een gewone vrucht die in het 'superfoods' klassement is opgenomen: blauwe bosbessen. Proeven hebben aangetoond dat ze een hele familie aan anti-oxidanten bevatten die heel effectief blijkt tegen leverkanker.
Geen wonder dat de verkoop van bosbessen tussen 2003 en 2005 met bijna 400% is gestegen (in het VK). Dat lijkt het effect te zijn van dit soort nieuws en het advies van wetenschappers en diëtisten.
Niettemin is dit soort fruit schreeuwend duur - als gevolg van bederf, kwetsbaarheid en logistieke kosten - én vaak helemaal niet zo lekker als ... wanneer je het zelf kweekt.
Ik heb er zelf kort geleden iets over gezegd. The Independent kwam er ongeveer tegelijkertijd ook mee: steeds meer 'gourmets' - wij zouden zeggen 'foodies' ;) - ploegen hun tuin om en zetten er eetbare planten in: groenten, fruit en kruiden. De grond is er vandaag heel geschikt voor - tip voor deze druilerige dag om de eerste vierkante meter eens aan te pakken?
Als je eraan begint, dan kun je voortaan zeggen dat je een 'gastrotuin' hebt. Ik voorspel: het wordt een trend!
Doe het dus gewoon in je eigen tuin en je wordt beloond: dieper van smaak, lekkerder, leuker en - hoe zalig - nooit meer naar de groentenboer (pardon: AH)! Gewoon even naar buiten en plukken.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
We hebben een giga vijver in de tuin die ons ook erg veel plezier geeft aan de vogels en vissen. We willen die eigenlijk niet missen maar een moestuintje zou ik best wel willen. Optie ander huis met grotere tuin zit er helaas ook niet in (financieel).
Ja: neem zo'n hele grote zwarte pot waar je 80 liter aarde in kwijt kunt en bemest regelmatig, dan gaat het prima! (geen geintje!)
lijkt me geweldig, alleen woon ik 5 hoog met een balkon... Doen blauwe bessen het ook in een pot? ;-)