image
Slager & Worstmaker Kees van der Marel

De lekkerste worst maken is een bijzondere en smakelijke kunst. Slager & Worstmaker Kees van der Marel van Slagerij Besteman uit Beverwijk ontving maandag jl. tijdens de jaarvergadering van
Het Worstmakers Gilde deze hoogste onderscheiding uit handen van profwielrenner Michael Boogerd. De prijs in de vorm van de ‘Gildemeester’, is een schitterend beeld waarin liefde voor het vak worstmaker tot uiting wordt gebracht. Zo’n 350 vakmensen, 180 ondernemers en medewerkers(sters) waren afgelopen maandag naar Vianen getogen voor deze jaarlijkse happening. Ieder jaar wordt in hun midden de beste Worstmaker bekend gemaakt. Hiervoor worden gedurende het jaar op verschillende momenten diverse producten uit het bedrijf beoordeeld. Dat gebeurt op geur en smaak door een vakjury, maar bovendien microbiologisch door TNO voeding. De leden van het Worstmakers Gilde staan namelijk behalve voor lekkere, ook voor veilige en gezonde producten.
De onaangekondigde keuringen maken duidelijk dat slager Kees van der Marel samen met zijn team, 52 weken per jaar, een geweldige prestatie levert en daar hoort deze onderscheiding bij. Volgens slager-worstmaker Kees van der Marel is het geheim: de kwaliteit van de grondstoffen, de zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen afgestemd op de wensen van zijn consumenten, in combinatie met het vakmanschap. Daarom worden onze worstsoorten en vleeswaren tot in de verre omtrek gewaardeerd. ‘Hier is sprake van passie, een ‘ onvoorwaardelijke liefde’ voor het vak, en dat proef je!’, aldus de jury.

bron: culinairnet
Dit artikel afdrukken