Bereid en snijd een plaag in dunne plakjes, adviseerde hier kort geleden Wouter Klootwijk over nijlganzen. Eet een dierenplaag weg. Niettemin mag van minister Verburg de grauwe gans niet bejaagd worden.
In Trouw een soortgelijk artikel over de muskusrat - alias waterkonijn - die in Denemarken een plaag aan het worden is.
Eet hem op en het is nog gratis ook. Dat moest de nieuwe campagne wezen dacht het Deense Bos- en Natuuragentschap. "De bevolking kan meehelpen bij het bestrijden van dit dier. Bijvoorbeeld door het te eten”, meldt het agentschap op zijn site. En zo verscheen er dus een recept: muskusrat met uitjes. Nu ook te lezen op de site van Trouw.
En verdomd, ook op slashfood.com deze week een artikel over het eten van knaagdieren.
Onbeschaamd of natuurlijk maar niet 'urban'?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het zijn mooie gezonde bontdiertjes en net zo riskant als een wilde eend, hert, fazant, wild zwijn en kangeroe.
In Bolivia zullen het wel aligators zijn.
Hat smaakt als een vlakgom en is net zo taai.
Is wild gevangen 'waterkonijn' niet riskant in verband met ziekten ?
Delhaize biedt krokodil aan - gecertificeerd uit Bolivia (?!) en alleen 'in het seizoen' - dat blijkbaar van December tot en met Januari loopt.... Je leert altijd wat bij ;-)
In Belgie biedt men al veel langer in eetcafé's lapin d'eau gestoofd in bier aan.
Capybara's worden ook al lang als vee op grote farms gehouden in Zuid Amerika voor de voedselvoorziening.
In Frankrijk heb je ook grote farms voor de fok van nijlkrokodillen voor consumptie en het leer.
Deze farms worden vaak gemaskeerd door hun mede doelstelling dat zij zeldzame krokodillen fokken om die soorten in stand te houden. Dat doen ze inderdaad ook.
Overigens zit er weinig smaak aan krokodillenvlees.