Biografie

Ze is vrolijk, down to earth en heeft als neerlandica een hekel aan wollig taalgebruik. Ook op haar Twitteraccount is ze lekker kort en bondig. Hiervoor is ze 8 jaar gemeenteraadslid en 4 jaar wethouder geweest in de...

Ze is vrolijk, down to earth en heeft als neerlandica een hekel aan wollig taalgebruik. Ook op haar Twitteraccount is ze lekker kort en bondig. Hiervoor is ze 8 jaar gemeenteraadslid en 4 jaar wethouder geweest in de gemeente Waterland. Ze wilde als kind boer worden en woont haar hele leven op het platteland. Haar eerste baantje was bij de slager. Ze zag van dichtbij hoe elke week een koe werd geslacht en verwerkt tot beleg, gehakt of biefstuk. Zowel die eerste werkervaring als haar wethouderschap helpen haar bij het werk als Kamerlid waar ze onder andere landbouw en natuur in haar portefeuille heeft.

en van de belangrijkste onderwerpen waar Laura zich mee bezig houdt is stikstof. (Mmm. Stikstof. Hoe zat dat ook al weer?) Omdat het kabinet het maar niet lukt om een oplossing voor dit probleem te zoeken, schreef Laura een stikstofwet. Zodat de natuur beter beschermd wordt, maar ook zodat we eindelijk weer woningen kunnen gaan bouwen die zo hard nodig zijn in ons land. De wet wordt ondersteund door Bouwend Nederland, duurzame boeren en natuurorganisaties. Laura: ‘Alles wat er mis is met ons landbouwbeleid komt samen in het stikstofprobleem. Boerderijen zijn steeds groter geworden en we hebben zoveel dieren dat we 80% van al het vlees exporteren. We moeten weer terug naar een landbouw die in balans is met de natuur’.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.