De eigenaar van V&D, Sun Capital, stuurt aan op de losse verkoop van 50 La Place vestigingen. Van de 150 La Place filialen zijn er ongeveer 50 die zich niet in een V&D bevinden. Deze losse vestigingen kunnen verkocht worden en daarna zelfstandig verder gaan. Sun Capital hoopt met de verkoop zo'n €40 tot €45 miljoen binnen te halen, meldt het AD. Sinds de aankoop van V&D in 2010 heeft Sun Capital €212 miljoen in de warenhuizen geïnvesteerd. Het recent geconstateerde tekort van zo'n €40 miljoen wil Sun Capital niet meer bij storten.

Er zouden zich inmiddels 'enkele tientallen kandidaten' gemeld hebben voor La Place, aldus de krant. De V&D-directie is geen voorstander van afsplitsing van La Place, omdat de succesvolle restaurantketen 'het kroonjuweel' is van het warenhuis. De verwachting is dat de vestigingen van V&D en La Place nog zeker 2 maanden open blijven.

Het FD bericht vandaag dat er op internet een levendige handel is ontstaan in de vooralsnog onbruikbaar geworden cadeaubonnen van V&D. Consumenten hebben nog voor zo'n €9,5 miljoen cadeaubonnen in bezit. Zolang het warenhuis uitstel van betaling heeft aangevraagd, mag het geen waardebonnen aan nemen. Mogelijk verklaren de bewindvoerders de bonnen binnenkort weer geldig. Daar is overigens ook het akkoord van Sun Capital voor nodig.
AD - abcCookies op AD.nl
Reageer
  • Deel
Druk af