Bij de gelijktijdig gehouden aandeelhoudersvergaderingen van Ahold en Delhaize is vrijwel unaniem voor de fusie van beide supermarktketens gestemd. In Amsterdam stemde 99,97% van de aanwezige aandeelhouders voor, in Brussel was het 96,7%.

In de aanloop naar de aandeelhoudersvergaderingen van vandaag hadden de bestuurders van zowel Ahold als Delhaize al maatregelen genomen om eventuele bezwaren zoveel mogelijk weg te nemen. Zo werden plannen voor een fusiebonus voor de bestuurders teruggetrokken. In België vond voorafgaand aan de vergadering een vakbondsprotest plaats. Topman Frans Muller kreeg, met 59% van de aanwezige aandeelhoudersstemmen, wel zijn 'aanblijfbonus' van €1,5 miljoen in aandelenopties toegekend. "Het is geen vrijblijvende bonus, verzekert Bill McEwan, voorzitter van het remuneratiecomité van de Raad van Bestuur.

Na de fusie ontstaat een supermarktconcern met een omzet van bijna €64 miljard. Het wordt in grootte het vierde supermarktconcern van Europa en het vijfde in de VS.
NOS - Aandeelhouders Ahold en Delhaize achter fusie
Reageer
  • Deel
Druk af