Zouden mensen nou echt kip eten omdat ze weten dat het het meest milieubewuste vlees is?

De consumptie van kip is in mei tot recordhoogte gestegen. Tot en met week 20 (17 mei) steeg de verkoop met negen procent, ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden.

In week 20 werd er zelfs twintig procent meer kip verkocht dan ooit in deze week.

Volgens het Productschap Pluimvee en Eieren heeft de toenemende kipconsumptie te maken met het uitstekende imago van het stukje vlees en promotieacties van supermarkten. Opvallend is dat de prijs per kilo op een goed niveau bleef.‘Nederlanders vinden kip lekker en makkelijk voor elke dag, want ‘je kunt er goed mee variëren’. Dat kip mager en milieubewust is, spreekt een kritische groep kopers aan. Ook omdat scharrel en biologische kip steeds beter verkrijgbaar is', aldus het PPE.

Kip bleek in mei het meest populaire vlees voor op de eerste barbecue van het seizoen.


bron: meat&meal
Dit artikel afdrukken