Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Restafval van kip. Kraakbeen, vellen en zenen die ze niet meer op een normale manier kunnen verwerken. is door Jamie Oliver eens mooi in beeld gebracht.
Ik wil het niet eens weten denk ik.
Maar ik vermoed het vel van de kip en nog seperatorvlees. Vast ook nog wat paard, varken of kalkoen. Natuurlijk ook seperator.
"Rest afval" van een kippenslachterij.
Als ie van McDonalds is en inderdaad vast van seperatorvlees:
Chicken, water, salt, modified corn starch, sodium phosphates, chicken broth powder (chicken broth, salt, and natural flavoring (chicken source)), seasoning (vegetable oil, extracts of rosemary, mono, di- and triglycerides, lecithin). Battered and breaded with water, enriched bleached wheat flour (niacin, iron, thiamine mononitrate, riboflavin, folic acid), yellow corn flour, bleached wheat flour, modified corn starch, salt, leavening (baking soda, sodium acid pyrophosphate, sodium aluminum phosphate, monocalcium phosphate, calcium lactate), spices, wheat starch, dried whey, corn starch. Batter set in vegetable shortening. Cooked in partially hydrogenated vegetable oils, (may contain partially hydrogenated soybean oil and/or partially hydrogenated corn oil and/or partially hydrogenated canola oil and/or cottonseed oil and/or sunflower oil and/or corn oil). TBHQ and citric acid added to help preserve freshness. Dimethylpolysiloxane added as an anti-foaming agent.
Bij dit soort plaatjes groeit mijn bewondering voor de 'industriële koks'.
Wat een innovatie en inventiviteit ! En niemand kent ze. Verborgen voor ons 'koken' koks (wie, waar) de meest bijzondere gerechten. Ze pimpen afval tot iets heerlijks !
Er van uitgaande dat 98% van de mensen dagelijks 'dingen' eet, die op een of andere wijze gemodificeerd zijn, kan het niet anders, of in grote keukenlaboratoria met hypermodern equipment aijn er koks(process engineers) , die staan roeren, mengen, koken, bakken en roosteren en tegen elkaar gezegd : Hmmmm. nog een beetje 'hydrogenated canola oil, dan trappen ze er wel in’.
Ik geef geen zak om Jonnie Boer en Sergio, die hun inkomen nog moeten oppeppen met reclame voor Siemens en andere grollen, maar….. om de 'echte koks', de smaakmakers voor 16 miljoen Nederlandsers !
Waar zitten ze ? Is het een bescheiden roeren in een pot achter op het fabrieksterrein, of besteden ze uit aan foodlaboratoria die in de anonimiteit hun werk doen? Waar staan de experimentele keukens van Unilever ? In Nederland ?
Dick, weid a.u.b. eens een serieuze topic aan dat immer vergeten onderdeel op Foodlog van de voedingswereld.
"Wie bepaalt waar en wat we lekker moeten vinden", en zijn er ook 'grote' namen, die met één ‘recept’ miljoenen aan het vreten krijgen !