In de wetenschap dat er nog wel eens geschamperd wordt over Dick's consumptie van Actimel - onze running gag - een aardig nieuwtje:
Onlangs is het boek Danone bouwt een internationaal merk verschenen waarin het succesverhaal achter Actimel wordt beschreven. Volgens auteur Julian Mellentin is Actimel onbetwist het grootste merk in probiotica.
Actimel is met recht een global brand. In 1994 lanceerde Danone het merk in Europa. Momenteel is Actimel verkrijgbaar in 20 landen in Europa, in Zuid-Amerika en in de VS, waar het wordt vermarkt onder het merk Danactive.
De Franse multinational was de eerste fabrikant die het product aanbood in 100 ml-flesjes, de zogenaamde shots. Daarmee creëerde de fabrikant in een klap een categorie die voorheen niet bestond.
Actimel top, LC1 flop
Zoals gezegd neemt Danone met Actimel een belangrijke positie in deze markt in. Het merk is per jaar goed voor een omzet op retailniveau van 1,4 miljard euro.
Mellentin beschrijft in het boek met name de marketing achter het product. Zaken als prijsstelling, verpakking, etikettering, reclame-uitingen et cetera komen aan de orde.
Uiteindelijk moet de lezer duidelijk worden waarom Actimel een succes is geworden en Nestle’s LC1 – een vergelijkbaar product – een flop.
bron: EVMI
Dit artikel afdrukken
Onlangs is het boek Danone bouwt een internationaal merk verschenen waarin het succesverhaal achter Actimel wordt beschreven. Volgens auteur Julian Mellentin is Actimel onbetwist het grootste merk in probiotica.
Actimel is met recht een global brand. In 1994 lanceerde Danone het merk in Europa. Momenteel is Actimel verkrijgbaar in 20 landen in Europa, in Zuid-Amerika en in de VS, waar het wordt vermarkt onder het merk Danactive.
De Franse multinational was de eerste fabrikant die het product aanbood in 100 ml-flesjes, de zogenaamde shots. Daarmee creëerde de fabrikant in een klap een categorie die voorheen niet bestond.
Actimel top, LC1 flop
Zoals gezegd neemt Danone met Actimel een belangrijke positie in deze markt in. Het merk is per jaar goed voor een omzet op retailniveau van 1,4 miljard euro.
Mellentin beschrijft in het boek met name de marketing achter het product. Zaken als prijsstelling, verpakking, etikettering, reclame-uitingen et cetera komen aan de orde.
Uiteindelijk moet de lezer duidelijk worden waarom Actimel een succes is geworden en Nestle’s LC1 – een vergelijkbaar product – een flop.
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Thx ;-)
"... Zaken als prijsstelling, verpakking, etikettering, reclame-uitingen et cetera komen aan de orde. Uiteindelijk moet de lezer duidelijk worden waarom Actimel een succes is geworden en Nestle’s LC1 – een vergelijkbaar product – een flop."
Ziehier in een notedop waarom het bij voeding nooit over "objectieve kwaliteit" gaat, en altijd over "imago", "nepping" en "luchtklopperij". Danone en Nestle maken vergelijkbare producten. Het één is een succes, het andere niet. De vraag of het goede, werkzame, zinvolle, bij een "welvaartsdieet" nuttige producten zijn, speelt geen rol. Of het lekkere, gezonde, culinair bruikbare, milieutechnisch verantwoorde producten zijn, evenmin.
Naar ik nu lees zweert zelfs een pleitbezorger van "kwaliteit in food" bij het product dat zich niet door kwaliteit maar door slimme marketing onderscheidt. Kunnen we dan de voedingsinductrie nog een verwijt maken als ze, dit mechanisme terdege begrijpend, er gebruik van maken?
Floor, we moeten deze site toch met een vorm van financiële ondersteuning in de lucht houden. Dan maar Actimel ;-)
Nee, dat is een grapje. Ilja Gort, die op dit moment een beetje onder vuur ligt, zei vorige week op de radio dat je minstens zoveel energie moet steken in het verkopen van je product als in het product zelf. Ik ben bang dat hij daar volstrekt gelijk in heeft. Het barst van de producten. Zelfs als ze goed zijn, zullen we ze moeten helpen om op te vallen.
Maar, toegegeven, een goeie - zeg - leverworst is niet te vinden. Die hoef je alleen maar te laten proeven.
Gek!! Dat marketeers dat nou nog steeds niet begrijpen ;-)