Dat valt te lezen in een reportage over chocolade-onderzoek van Australian Food News. Volgens een onderzoek op basis van de polyfenolen uit chocolade zitten mensen die chocolade eten of drinken beter in hun vel dan mensen die dat niet doen. Chocolade-consumenten zijn rustiger en voelen zich tevredener, zeggen onderzoekers in een artikel in het Journal of Psychopharmacology.

Dergelijk nieuws gaat al jaren door de pers. Chocolade zou bovendien gezond zijn voor niet alleen je geest, maar ook voor je lijf. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat de totale markt voor chocolade de afgelopen 5 jaar 20% is gegroeid. Nu de economie terugloopt, loopt ook die groei terug, maar de bestaande niveau's van verkopen blijven gehandhaaft, zegt bureau Mintel dat aan verkoopvoorspellingen doet. Waarom? Mensen worden armer, een chocolaatje op zijn tijd biedt hen 'affordable luxury'. Als je je dus geen Mini als 2e speelauto meer kunt permitteren kun je je heerlijk troosten met een lekker chocolaatje.

Fotocredits: blackblock, uitsnede, Patrizia Ferri
Dit artikel afdrukken