De vraag is immers hoe je je op het druivensapschap nog kunt onderscheiden. Het huismerk dat normaal de druivensapmakers pas imiteert als die succes hebben met iets nieuws, was ditmaal de druivensapmakers voor. Die doen nog steeds alleen maar druivensap. Soortensap staat nog ver van hun bed.
Het wordt een trend. Bij Franse super Champion troffen we nou eens geen chips met zeezout, uien of blauwe kaas aan, maar soortchips. Gemaakt van paarse vitelottes. Ze smaken aardig, maar die gewone met zeezout en blauwe kaas zijn aanmerkelijk perfecter.
Bij Lays en hoe-heten-ze-allemaal heb ik het nog niet gezien. Het ziet er dus uit dat het een trend wordt: de huismerken zorgen voor nieuwe onderscheiden op het supermarktschap en laten de A-merken achter zich.
Hoe zit die strategie toch in elkaar?
Het is eenvoudig: doe net of je meer keuze biedt, dan kun je voor sommige producten wat meer vragen, terwijl ze in werkelijkheid helemaal niet beter zijn dan de goedkopere. Keuze dus. Niet voor jou, maar voor de prijsstelling.
Daarom doet AH ook Chorizo Cular onder het Excellent-merk. Het zijn gewoon vleessnippers, die ook in de braadworst hadden gekund, met wat chorizo-kruidenmix. Slechter dan de 'gewone' chorizo van dezelfde super. Je denkt alleen dat je weer wat nieuws kunt kopen en bent nog zo gek ook dat je er meer voor wilt betalen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik niet.
Naast aardappel kun je ook prima chips maken van andere groentesoorten zoals rode biet, pompoen, pastinaak en wortel. Jumbo heeft al enige tijd een zak met chips van deze groentesoorten gemengd op de markt. Meer vezels dan aardappelchips en een heel andere smaak (in tegenstelling tot paarse aardappels). Hier zit meer toekomst in dan in de aardappelvarianten. Binnen een geringe tijd komen er nieuwe chipssoorten op de markt (in het luxe segment) met chips van enkel bieten, enkel pastinaak enz. Ik zou het kopen!
Nee, natuurlijk zal dat nooit het zelfde niveau halen ! ;-)
Maar de de gevarieerde benadering van alles wat met 'nouriture' te maken heeft, is treffend.
Wel informatief, minder kritisch beschouwend.
Dat is zo.
Maar ze houden ook een vinger aan de pols.
Evenknie: helaas, Guillaume, ik kende die site nog niet. Herken m'n neef trouwens ook niet. Is'ie ook kritisch op de Partij van de Dieren, al sinds jaar en dag tegen het castreren van beren, kijkt hij ook naar onze stadse leefomgeving als potentiele bron van voedsel en heeft hij een positief standpunt tav tech als het tot meer kwaliteit leidt?
Ik heb het allemaal niet kunnen ontdekken.
Sorry G. NIET ALLE vrouwen boven de 55 hebben grijs haar, waarvan acte, zonder kunstmatige toevoeging. Genetisch bepaald, al tenminste zes generaties :-).
Mijn overgrootmoeder wilde niet naast die 'zwartharige heks' lopen op straat, ze had het over haar moeder nota bene, tenzij die een grijze pruik opzette. Zo zie je maar: het is allemaal conditionering. Dat geldt dus ook voor drol en braaksel: wij hebben geleerd dat 'vies' te vinden. Het "is" niet vies, wij "vinden" dat.