"Op jullie site staat dat Cup-a-Soup Specials geen toevoegde smaakversterkers bevatten. Maar er zit gistextract in, wat een smaakversterker is, want daar zit veel glutamaat in. Die tekst klopt dan toch niet en is zelfs misleidend. Of zie ik dat verkeerd?"
Vandaag kreeg ik antwoord.
Graag komen wij terug op uw reactie aan Unox Cup-a-Soup. Gistextract is wettelijk gezien geen smaakversterker. Dat gistextract glutamaat bevat klopt. Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest.
Met vriendelijke groet,
Cup-a-Soup Consumer Service
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De enige reden waarom ze gistextract nodig hebben om het 'lekker' te maken is de slechte kwaliteit van de ingredienten. Als Unilever zichzelf serieus zou nemen dan zouden ze kwalitatief hoogwaardige (bij voorkeur biologische) ingredienten gebruiken. Dan heb je namelijk helemaal geen smaakversterkers nodig. Maar Unilever wil alleen maar met minimale inversteringen maximaal geld verdienen. Dat is hun goed recht natuurlijk, maar ze doen het nu ineens voorkomen alsof ze wereldverbeteraars zijn. Ik kan alleen maar concluderen dat ik blij ben dat ik allergies ben geworden voor glutamaat, anders at ik die rotzooi nog steeds.
Hallo, Ria.
Ik ben zelf ook erg tegen smaakversterkers omdat ze mij op jonge leeftijd al ziek gemaakt hadden en dat geen dokter mij kon vertellen waardoor ik hartritmestoornissen kreeg.
Ik ben er zelf gelukkig door internet achter gekomen dat het kwam door smaakversterkers maar ook door een paar synthetische zoetstoffen zoals : acesulfaam-k ( E-950 ) en Aspartaam ( E-951 ) en kan gelukkig weer een normaal bestaan leiden zonder hartproblemen, misselijkheid, ongecontroleerde spiersamentrekkingen in mijn benen, benauwdheid en spierzwakte.
Nadat ik me eigen erin ben gaan verdiepen heb ik een beeld gekregen dat ze opzettelijk mensen aan het veriftigen zijn en dat je vervolgens door de dokter weer word doorverwezen naar het ziekenhuis voor tal van onderzoeken en de meeste mensen maar weer medicijnen mee krijgen zoals B.V. Betablokkers om het hartritme normaal te houden terwijl het ontwijken van deze synthetische stoffen al voldoende is voor de meeste mensen, op deze manier word er dus dubbel aan verdient naar mijns inziens.
Het is ook niet zomaar een allergische reactie omdat als ik producten eet waar van nature glutamaat in zit ik geen last heb van deze symptomen, het komt puur door de synthetische versies hiervan.
Dit mag ook zo niet langer doorgaan want ik weet wat mensen voelen hierdoor en soms heb je het idee dat je bijna dood gaat wat ook kan gebeuren omdat de glutamaatreceptoren die zich o.a. ook in het hartgedeelte bevinden waar het ritme geregeld word teveel glutamaat ontvangt en zo het ritme enorm verstoord waardoor er een hartstilstand op kan treden.
Ria, als je wilt mag je contact met mij opnemen en e-mailen naar :
elektrastunter@live.nl
Groetjes,
Donny
ik ben helaas allergisch voor vele stoffen histamine,natriumglutaminaat,E621 tot E627 en dan is vetsin de boosdoener dat zit dus in de Enummers en histamine zit onder andere in tomaat.
ben erook op getest dus verzin het niet en doordat er staat zonder geur of smaakstoffen dacht ik dus dat ik nu weer een hoop kon eten en dat is dus blijkbaar niet zo.
groetjes ria
zucht,....
Wat een hoop onzin weer.
Glutaminezuur en natrium-glutamaat zijn zg zouten die in water oplossine. Glutaminezuur in het glutamaation en in een waterstofion. Natriumglutamaat in een glutamaation en een natriumion. Natrium is niet zo geond (zegt men). Glutamaation is gelijk. Glutamaation in kaas of tomaat is gelijk aan toegevoegd glutamaat.
@ria, heb je ook last van kaas of tomaat? zo nee dan is je allergie van iets anders.
Broodjes aap. Beste mensen, lees de lijn eens goed na.
Glutaminezuur en glutamaten komen van nature in hoge concentraties voor in oude kaas, moedermelk, tomaten en sardientjes. http://www.food-info.net/nl/e/e621.htm
Daarom houden we zo van Italiaans eten (en moeders).