Hebben die anti vette hap campagnes dan toch zin?
Nederlanders eten minder vaak een kroket, frikandel of andere gefrituurde hap op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van Foodstep. In 2007 aten bezoekers van bedrijfsrestaurants 0,95 frituursnack per week, in 2006 lag dat gemiddelde op 1,36. Gezondheid
De oorzaken van de terugloop liggen bij de opkomst van het gezondheidsdenken en het maatschappelijk verantwoorde ondernemen. Bedrijven en cateraars besteden daar in toenemende mate aandacht aan. Gezonde, verse producten krijgen meer aandacht, het eten van snacks wordt ontmoedigd.
Bron:EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dit gaat over bedrijfskroketten, de A-merk kroketten zijn nauurlijk veel te duur hiervoor. Bovendien heeft die woordvoerder het over een verwachte verdubbeling, iets anders dan wat in de titel staat dus.
@ Robin, ik denk dat het mede een oorzaak kan zijn. Ook weet ik dat er druk geexperimenteerd wordt met snackvrije-dagen in de diverse bedrijven waar Albron actief is. Dat helpt natuurlijk ook mee.
Wat ik eigenlijk nog het meest frappant vind is dat ik gisteren een melding maakte van de explosieve groei van de kroketten verkoop en dat dit bericht eigenlijk het tegendeel beweert.
Ook hier last van verschillende invalshoeken en interpretaties?
Ik heb weleens met een bedrijfscateraar gesproken die een "MVO-pakket" aanbood. Je krijgt dan geen volle melk, 40+-kaas en roomboter meer en alleen bij uitzondering kroketten. De lol werd erin gehouden door af en toe een themaweek aan te bieden met verantwoord, maar frivool eten. E.e.a. kon geloof ik ook biologisch gerealiseerd worden.
Als de werknemers er daadwerkelijk gezonder van worden en minder ziekteverzuim vertonen, is dat best een goed idee. Maar een bedrijf moet geen selderijstengels neer gaan zetten bij de vrijdagmiddagborrel.
Komt dat niet gewoon omdat er nu betere alternatieven worden aangeboden in die bedrijfsrestaurants?