Coen van der Kroon, oprichter van de Academy of Ayurvedic Studies (AAS), deelt op Facebook de volgende oproep:

Hierbij een oproep voor een TV programma van omroep MAX voor a.s. jaar. Ik hoop dat velen van jullie die met Ayurveda werken en/of leven, zullen reageren! Stuur ook even een CC'tje aan mij als je een antwoord stuurt naar Carolien Rozema:
"WarnerBros is voor een nieuw tv-programma van Omroep Max op zoek naar mensen die een huis-tuin- en keukenmiddel hebben gevonden tegen een kwaal. Van allergieën, tot hoofdpijn, haarverlies tot oorsuizen, wratjes tot verkoudheid, het maakt niet uit. Middelen kunnen zijn kruiden, voeding, urine (tegen bijvoorbeeld kwallenbeten, of ducttape (gebruikt tegen wratten).
In het programma zullen deze mensen hun oplossing delen met ruimdenkende huisartsen. Huisartsen die sowieso al open staan voor het gebruik van bijvoorbeeld goede voeding i.p.v. het voorschrijven van een medicijn.
Sommige oplossingen kunnen vervolgens worden onderzocht. Soms kan het gebruik van iets worden afgeraden omdat het gevaarlijk is (denk dan aan wisselwerking met andere medicijnen, of bijwerkingen) en soms kan een oplossing zo’n eye opener zijn dat heel veel mensen erbij gebaat kunnen zijn. Alle ideeën en remedies worden met respect behandeld.

Graag zouden wij ook iets van de ayurveda willen laten zien. Dus als u een remedie zelf met succes heeft gebruikt en dit graag zou willen delen met de rest van Nederland, neem dan (vrijblijvend) contact op met Carolien Rozema: email, carolien.rozema@warnerbros.com of tel, 020-6661801.


Waarom kiezen mensen voor alternatief?
Gelukkig worden de huismiddeltjes dus nog wel getest; of dat afdoende kan, gaat Warner vanzelf ontdekken met 'ruimdenkende huisartsen' waar de Vereniging tegen de Kwakzalverij vervolgens ongetwijfeld tegen in het geweer zal komen. Want als ze effectief zijn, waarom gebruikt ook de 'gewone' dokter ze dan niet? Of omgekeerd: als ze niet effectief zijn of zelfs schadelijk, waarom gebruiken mensen ze dan toch?

Wij hebben de indruk dat een groeiende groep mensen op zoek is naar alternatieve behandelmethoden. Warner maakt geen trend, maar volgt en vergroot die vermoedelijk.
We zouden graag willen weten: zien onze lezers dat ook zo en zo ja, waarom kiezen mensen daar voor?
Dit artikel afdrukken