Het persbericht van Syntens meldt:

De oranje paprika heeft een overheerlijke zoete smaak. En het is een kleurrijk, natuurlijk product dat ook vol vitamines zit. Annette Hermans en Theo Clevers willen laten zien dat zij op meesterlijk niveau ijs van de lekkerste producten kunnen bereiden. Ter promotie van de oranje paprika ontwikkelden deze twee branchevreemde bedrijven samen een nieuw product: oranje paprika-ijs. Een jaar lang werkte Clevers aan de juiste samenstelling totdat afgelopen zomer het paprika-ijs op de markt werd gebracht.

Fruit onder de groente
Annette Hermans, Kwekerij Hermans-Walter: "We zijn altijd op zoek naar nieuwe toepassingen voor onze oranje paprika's. De oranje paprika heeft een prachtige kleur, is sappig, zoet en bevat driemaal zoveel vitamine C als een sinaasappel. Het is het fruit onder de groente.” Theo Clevers vertelt enthousiast: “Het enthousiasme van Annette en haar man Wim Hermans over hun product is aanstekelijk en ik ging daarom graag de uitdaging aan. De paprika als groente krijgt een nieuwe toepassing en in de ijsbranche zoeken we daar ook voortdurend naar. Mensen vinden het paprika-ijs in het begin een beetje vreemd, want men is paprika toch vooral gewend van de goulash.”

Floriade
De smaakjury bestond uit de culinair journalisten Jeroen Thijssen en Puck Kerkhoven en Dick Veerman. Zij kozen vandaag, tijdens de spannende finale in Baarn, voor het ijs omdat het bijzonder lekker is en zelfs zuivelachtig lijkt, zonder dat dat zo is, zo vertelde Dick Veerman die zich verbaasde dat het ijs voor wel 60% uit paprika bestaat. Het paprika-ijs wordt ook gepresenteerd op de Floriade volgend jaar en is vanaf 6 december te koop via de webshop. En dat het publiek ook watertandt bij dit ijs bleek uit het aantal stemmen dat zij via internet veroverden: 1262 van de bijna 5300. Opgeteld bij de proeverij die tijdens de Food Valley Expo in oktober plaatsvond, leverde dit het duo dus tevens de publieksprijs op.


Beeldcredits: Syntens



Dit artikel afdrukken