Kopen & Koken

redactie
reageer
  • Bij sommige mensen zit de liefde voor hun professie of hobby zó diep dat ze van geen ophouden weten. De VUT laten ze links liggen, en ook van de pensioenleeftijd trekken ze zich niets aan. Volkswagen grijpt de 65e verjaardag van zijn Volkswagenbus aan met een ludieke campagne en gaat op zoek naar de oudste 65-klusser van Nederland. Foodlog vraagt zich af: wie is eigenlijk de oudste nog werkzame kok?

    REAL LIFE ADVERTORIAL

    Er zijn van die beroepen waar je nooit 'te oud' voor bent. Schrijvers, filosofen, filmmakers, wetenschappers, beeldhouwers, schilders, musici, bloggers(?), fotografen, opvallend veel 'creatieve' beroepen. Zou dit doorgetrokken kunnen worden naar dat andere gebied van schoonheidservaringen: de scheppers van smaak? Volkswagen heeft voor z'n 65-klusserscampagne een aantal prachtige voorbeelden gevonden, waaronder Wim Hartog. Hij is en blijft bakker, zo blijkt uit dit filmpje.



    Volkswagen is op zoek naar 'krasse koks' en vroeg ons de lezers mee te laten zoeken. Kent u de oudste kok van Nederland?

    Zelf kwamen we alvast tot een paar voorbeelden.
    Hier vlakbij woont Jan de Roos, een gepensioneerde slager en winnaar van de Gouden Slagersring. Hij heeft zijn winkel verkocht, maar stapt toch nog geregeld zijn worstmakerij binnen om lekker ouderwetse balkenbrij te maken (voor op de 'streekmarkt'). Ook stelt hij zijn kennis en ervaring graag ter beschikking binnen zijn branche-organisatie.
    Nederlands eerste drie-sterrenkok, Cees Helder, ging ook met pensioen: hij verkocht zijn Parkheuvel. Hij is tegenwoordig het boegbeeld van de Cees Helder Academie, waar je opgeleid kunt worden tot gastronomisch ondernemer. En samen met zijn Rosalie verzorgt hij culinaire kookworkshops en professioneel advies.
    Een kookboekenschrijfster als Tessa Kiros denkt verlekkerd terug aan de specialiteiten van opa of oma, die inmiddels vast onderdeel van de familietraditie geworden zijn. Het allerlekkerst zijn ze alleen wel door opa of oma zèlf gemaakt, en die lieverds zijn daar ook niet te beroerd voor.

    Kom maar op: wie kent u als oudste kok van Nederland? Wie is baas boven baas in gastronomie-land? We maken er onze eigen mini-competitie van, en dragen de winnaar voor als 65-klusser bij Volkswagen. Ere wie ere toekomt.

    Fotocredits: Jsome1

reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.

reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.

gerelateerde berichten

Stoort een reactie je of staat de toon je niet aan?

sluit
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
De schrijver ontvangt jouw bericht per mail. De Foodlog-redactie krijgt een cc.

Stoort een reactie je of staat de toon je niet aan?

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.