imageOp 4 april heeft smaakambassadeur en tv-kok Pierre Wind de website www.weekvandesmaak.nl gelanceerd. De lancering is de eerste stap in de aanloop naar de landelijke Week van de Smaak waarin streekproducten, authentieke smaken, biologische voeding, traditie en 'koken met de seizoenen' centraal staan. Tijdens de Week van de Smaak, van 24 tot en met 30 september, wordt overal in het land aandacht besteed aan pure smaak en eerlijke voeding. Honderden restaurants, producenten, natuurvoedingswinkels, supermarkten en boerderijen doen mee. Op de website www.weekvandesmaak.nl kan onder andere via een webcam bekeken worden hoe een appel groeit. Andere aanraders zijn de verkiezing van de Helden van de Smaak en het omvangrijke project 'Boer zoekt Mond', waarbij basisscholieren een gastles krijgen van een boer of tuinder.

De Week van de Smaak biedt ruimte voor initiatieven uit het hele land. In de Week van de Smaak draait alles om smaak en om vijf kernwaarden: Ambachtelijk, Seizoensgebonden, Diervriendelijk, Natuurzuiver en Vermelding van herkomst. Iedereen is van harte welkom om - binnen dit kader - een bijdrage te leveren aan de Week. Tot 1 juli kunnen activiteiten, proeverijen of speciale menu's via de website worden aangemeld. De kalender met activiteiten is vanaf 4 april op de website te bekijken.

bron: Biologica
Dit artikel afdrukken