Snoekbaars is lekker en voldoende schaars om exclusief te zijn. Maar dat schijnt niet genoeg te zijn. Heb je dus iets dat op zichzelf onderscheiden is dan behang je het bij wijze van spreken ook nog eens met een opzichtige zilveren ketting en een kadodoosje.

Wat koop je liever: streeksnoekbaars of echte snoekbaars van Keijzer?

De snoekbaars die door de IJsselmeervissers wordt gevangen, wordt mogelijk een streekproduct met de naam ZuiderZeeZilver. Het idee van Volendammer Cor Keijzer van Vishandel VD119, om kwaliteitsvis uit het IJsselmeer af te zetten via een eigen keurmerk, is inmiddels opgepakt door de Nederlandse Vissersbond en directeur Mariëtte Lutgerink van het Nederlands Visbureau. Twee viskotters uit Urk zijn al aan het draaien. Als de proef slaagt kan er na de zomer gecertificeerde snoekbaars worden verkocht."Ik kwam op het idee door het 'Waddengoud'. Dat is een keurmerk voor garnalen, harder en zeebaars die op het wad wordt gevangen. Ik diende dat een paar jaar geleden in bij de Vissersbond en nu hebben we beet", aldus Keijzer.

bron: Noordhollands Dagblad met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken