Op 26 mei aanstaande organiseert FOODTUBE LIVE een Flexitarische avond over vlees.
Ronald Hoeben ontvangt twee gedreven rundvleesexperts aan tafel.
Demoslager Gertjan Kiers en vleeshandelaar Jack van Messel maken van hun hart geen slachtkuil en nemen de aanwezigen mee naar de wereld van runderen, veehouders, slachters, handelaren, grossiers, supermarkten en slagers.
Tijdens een levendige discussie tussen Gertjan, Jack en het publiek komen bijna alle onderwerpen aan bod die met rundvlees te maken hebben: melkvee en vleesvee, dierwelzijn, milieu, foodmiles, smaak, malsheid, prijs, vierkantsverwaarding, droog en nat rijpen, prijs/kwaliteit, enz, enz. Geen vraag is verboden:
- Bestaat er een betrouwbare biefstuk die ook nog lekker is?
- Waarom eten we niet alleen melkkoeien?
- Wat willen we met wagyu?
- Waarom is er wel scharrelvarken maar geen scharrelkoe?
Reserveren via reserveren@torpedotheater.nl
De avond wordt gehouden in het Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, 1012 HM Amsterdam, 020 - 4284993 (9.00-17.00)
Dit artikel afdrukken
Demoslager Gertjan Kiers en vleeshandelaar Jack van Messel maken van hun hart geen slachtkuil en nemen de aanwezigen mee naar de wereld van runderen, veehouders, slachters, handelaren, grossiers, supermarkten en slagers.
Tijdens een levendige discussie tussen Gertjan, Jack en het publiek komen bijna alle onderwerpen aan bod die met rundvlees te maken hebben: melkvee en vleesvee, dierwelzijn, milieu, foodmiles, smaak, malsheid, prijs, vierkantsverwaarding, droog en nat rijpen, prijs/kwaliteit, enz, enz. Geen vraag is verboden:
- Bestaat er een betrouwbare biefstuk die ook nog lekker is?
- Waarom eten we niet alleen melkkoeien?
- Wat willen we met wagyu?
- Waarom is er wel scharrelvarken maar geen scharrelkoe?
Reserveren via reserveren@torpedotheater.nl
De avond wordt gehouden in het Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, 1012 HM Amsterdam, 020 - 4284993 (9.00-17.00)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Bedankt Hans en Ze, ja met een sexy en rondborstig dametje aan je tafel (dat weet ik nog van een oktoberfest in oostenrijk), dan let je niet echt goed meer op de kwaliteit van het soort vlees op je eigen bordje, en projecteer je de kwaliteiten van het een op het ander, ik neem op aanraden vd arts nu ibuprofen, en hoop binnenkort weer normaal te kunnen lopen
Dirk#1
Jicht is een sjieke klacht. Elke echte Engelse Lord heeft er last van. Drink je ook graag port ? Zie je wel !
Ze#2
Bij Slagerij La Couronne in Philippine waar m’n dochter werkt als vervangend slagerin..
- Èjje nog ’n schoone entrekoot ?
- Jao ! Mar die mo nog zekers ’n dag of twee riepen..
- Èjje je gin ander stik schoon vlees ?
- Ja.. ’t geweune, mar ajje twa jéél hoeds wil, za je ééve heduld motte èn…
’t Is egt ’n schoone bjééste !
‘k Èn nog wè schoone jodenhaas !
Ik zou wel eens dat vlees van Zé willen proeven.
Maar waarschijnlijk is het loeiduur en moet ik het met een internationale pakketdienst laten bezorgen en twee dagen aan thuis gekluisterd zitten wachten achter m’n voordeur..
Dat kan dus niet.
Zé gaf eerder kritiek op de beste T-bone die ik ooit at.
In de Tumbleweed Saloon in Dallas.
Gegrild op mesquite..
Met vrouwen aan tafel in van die sexy cowboy pakjes. En Budweiser.
Ik heb het er nog wel eens moeilijk mee..
Zé !
Als ik de echte filet americain maak, en niet die vieze oranje lekkende troep van Appie, dan maalt La Couronne dat het liefst zaterdagnamiddag laat (zondag zijn ze gesloten) en sealt de bazin dat luchtdicht in een relatief dunne ‘plak’ en niet in een klomp.
En inderdaad het is de volgde morgen (koelkast) nog steeds super.
Gemengd met zelfgemaakte mayo, strooipeper en grof gemalen peper en zeezout en kappertjes, muskaatnoot op een knapperig pistolet broodje, is het onvoorstelbaar lekker.
De filet americain verliest echter in ca. 2-3 uur zijn smaak en wordt flets.
Degeneratie door oxidatie ?
Dirk, als je van je je jicht af wilt en toch roodvlees wilt eten, kan je het volgende doen: ophouden met zuivel drinken (want de belasting voor de nieren door zo'n plens eiwit is hoger dan door het langzaam verteren van rood vlees), meer water/minder alcohol drinken en elke dag een kinderaspirientje nemen. Bon appétit !
Een mooi stuk roodvlees, uit de pampas van Jack?? Ik krijg zo trek, helaas, heb jicht, dus mag dat voorlopig niet hebben. Succes met de voordracht en discussies!