Demoslager Gertjan Kiers en vleeshandelaar Jack van Messel maken van hun hart geen slachtkuil en nemen de aanwezigen mee naar de wereld van runderen, veehouders, slachters, handelaren, grossiers, supermarkten en slagers.
Tijdens een levendige discussie tussen Gertjan, Jack en het publiek komen bijna alle onderwerpen aan bod die met rundvlees te maken hebben: melkvee en vleesvee, dierwelzijn, milieu, foodmiles, smaak, malsheid, prijs, vierkantsverwaarding, droog en nat rijpen, prijs/kwaliteit, enz, enz. Geen vraag is verboden:
- Bestaat er een betrouwbare biefstuk die ook nog lekker is?
- Waarom eten we niet alleen melkkoeien?
- Wat willen we met wagyu?
- Waarom is er wel scharrelvarken maar geen scharrelkoe?
Reserveren via reserveren@torpedotheater.nl
De avond wordt gehouden in het Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, 1012 HM Amsterdam, 020 - 4284993 (9.00-17.00)
Bedankt Hans en Ze, ja met een sexy en rondborstig dametje aan je tafel (dat weet ik nog van een oktoberfest in oostenrijk), dan let je niet echt goed meer op de kwaliteit van het soort vlees op je eigen bordje, en projecteer je de kwaliteiten van het een op het ander, ik neem op aanraden vd arts nu ibuprofen, en hoop binnenkort weer normaal te kunnen lopen