De presentatie zal hieronder live te volgen zijn.
De player is ook te vinden op: http://www.engagetv.com/webcast_Food-Film-Festival
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
van de site:
quote
-----
GEWETEN
Terwijl de vleesproducenten daarover discussiëren, worden zij nauwlettend in de gaten gehouden door 'het geweten' van de maatschappij. Daarvoor nodigde het Food Film Festival verschillende maatschappelijke actoren uit:
1. Tofik Dibi is Tweede Kamerlid voor GroenLinks en vertegenwoordigt (een deel van) de politiek.
2. Lisette Kreischer (VeggieRose & Veggie in Pumps) is een kritische consument. 3. De wetenschap wordt belichaamd door Kimo van Dijk, onderzoeker aan de WUR
4. Last but not least: het milieu wordt verdedigd door Hugo Hooijer, campagnevoerder bij Milieudefensie.
unquote
-------
Voor de begrijpende lezertjes; U behoort mogelijk tot te gewetenlozen....
Want als je dus niet vanuit de bovengenoemde groeperingen opereert (groen, vega, wageningen en milieudefensie..) hoor je blijkbaar niet tot het 'geweten'.
Het tekent het onvermogen om opposanten van genoemde stromingen als 'geweten' te nomineren.
Vreemd...
Ik zou een gebalanceerder panel verwachten.
Uitslag en oordeel is dus nu al bekend.
Gefinancieerd door de Staat en de Boerenleenbank.
Dick het filmpje loopt niet helemaal goed. Wellicht foutje in de link?
Het was een webcast die alleen live te zien was tussen 13h en 14h. Het is nog even wachten op het beschikbaar komen van de opname.
Guillaume, je citeert uit het Vleesdebat. Dat is via de stream hier ook live te zien geweest, maar staat hier geheel los van.
Ik heb gekeken vanmiddag en wens Dick succes met zijn TV (G)advertentie. Felix vond die sterrenvarkens van de Dierenbescherming maar niks. Hij moet zich realiseren dat een dergelijk concept gebracht wordt in een prijsvechters-markt en zich op termijn moet gaan onderscheiden.
Het Grote Vleesdebat dat eigenlijk geen groot vleesdebat moest heten maar een gesprek over de consumptie van dierlijk eiwit, dit omdat die laatste titel onvoldoende aansprak, en vervolgens gelukkig toch nog op een vleesconsumptiedebat uitdraaide begon met een tenenkrommende column en handjes op of niet om de verzamelde klas een beetje te testen. Verwachte resultaat: ze weten er geen zak vanaf. Het gehalte niet-vleeseters deed mij het ergste vermoeden voor de rest van het programma.
Wat schetste mijn verbazing, er ontstond zowaar een interessante toelichting op het hoe en wat van de ontspoorde vleesproductie/consumptie. Er werd in het begin gevraagd of er in het publiek iemand was die een sturende vraag had voor de discussie. Ik kon de vraagsteller niet horen in de live-stream maar het klonk mij als muziek in de oren toen het ging over het continentaal produceren van voedsel e.d. Ik was het in ieder geval niet, wie wel???
Het hele scala aan oorzaak en veroorzakers kwam voorbij. Niets wat op Foodlog nog niet volledig gefileerd is. Een beetje geschiedenis over het ontstaan van bijv de kiloknaller ontbrak in het debat net zoals een beetje richting aan de juiste oplossing. Tom, de varkenshouder, hield zich goed staande in het hol van de leeuw alhoewel hij gered werd door de gespreksleider. Zijn opmerking dat de meeste boeren niet het expanderen in gedachten hebben maar een redelijke boterham deed mij de wenkbrauwen fronsen. Ik ken ze, die boeren, als er ergens een redelijke boterham aan verdiend zit.
Tot slot de opmerking die van van Jaap Korteweg kwam over een motie die loopt bij het Europese Parlement over zelf-eiwit-voorzienend in Europa. Onderstaande link vond ik daar over:
http://www.agriholland.nl/nieuws/artikel.html?id=124701