Britten zijn grote liefhebbers van eekhoornvlees. De vraag is inmiddels zo groot dat supermarkten en slagers de vraag niet kunnen bijhouden.
Eekhoorns staan al langer op het menu van de Britten. Het gaat dan om de grijze variant, die afkomstig is uit Amerika. Deze verdringt de inheemse, rode soort. Daarom is de campagne Save our Squirrels gestart om de eigen Britse eekhoorn te redden, onder het motto ‘save a red, eat a grey’.
De eekhoornpopulatie stijgt nog ieder jaar. Ook verdringen ze andere diersoorten in het bos.
Inmiddels staan de grijze eekhoorns bij diverse restaurants op het menu, kookboeken hebben recepten met ze en tv-koks bereiden smakelijke maaltijden met eekhoornvlees.
Deskundigen vergelijken de smaak met die van vetgemest konijn met een lichte nootsmaak
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik ben benieuwd of en waar je dat vlees in Nederland kunt kopen. Voor ons land is de plaag niet moeilijk aan te wijzen: bisamratten. Schadelijk, smaakvol, en erg moeilijk aan te komen.
Geweldig dat motto. Sluit aan bij wat Dick hier soms propageert .... red een ras, eet het op.
Paté d'écureuil? 't is een idee....
Bisamratten heten bij ons in België muskusratten. Die maakten indertijd de culinaire glorie van het Dorpje Vlassenbroek (bij Dendermonde) waar ze als "waterkonijn" op tafel kwamen. Is nu STRENG VERBOTEN door de voedselinspectie (en zo sluit dit aan met de bio- vs. wilddiscussie verderop) IN UK mogen konijnen en bruine eekhoorns ten allen tijde gejaagd worden, wat ik in onze landen precies nog niet zie gebeuren (maar ik ben geen jachtspecialist, iemand?).
In de buurt van Brussel zitten we ook nog met een Koreaanse grondeekhoornplaag en een halsbandparkietenplaag. Voor de Surinamers onder de lezers: heeft iemand nog een recept voor popokaisoepoe?
Nick...
Het eekhoorntje op de foto is geen schadelijke exoot, toch? Enne... ze eten daar in de UK ook egels. Als je ze roostert vallen de stekels er vanzelf af. Overigens is ook de Zuid Amerikaanse beverrat geïntroduceerd - ik meen om te beginnen in Zuid Frankrijk - om als voeding te dienen, is nu verwilderd en wordt door dierliefhebbers ook in Nederland uitgezet. Zag hem onlangs zwemmen in de visvijvers hier in de B'waard. Op de menukaart is hij niet echt een succes geworden.