Een wild zwijn schieten op de Veluwe, ter plekke slachten en verwerken tot een gerecht. Dat deed EO-presentator Arie Boomsma samen met kok Leon Mazairac voor het programma Eet Smakelijk van de omroep Llink. De omroep wil niet shockeren, maar mensen bewust maken van wat ze eten.

Llink zocht voor het kookprogramma een kok, het liefst een jonge enthousiasteling, zoals Jamie Oliver. Chef-kok Mazairac begon zes jaar geleden met Ricardo Hagens de Kookschool en heeft sinds 2006 restaurant Podium, beide in Utrecht.

Mazairac neemt iedere uitzending een bekende Nederlander mee naar boer of slachterij om de producten voor zijn gerecht te verzamelen.

De eerste van zes afleveringen van Eet Smakelijk is te zien op woensdag 3 september om 21:55 uur op Nederland 3.


bron: VMT


Prima, niet-politiek correct initiatief. Er staat wild en vlees op tafel.
We kennen die jongens; ze doen al jaren aan ongemerkte voorlichting van het publiek en weten er nog geld mee te verdienen ook. Ricardo kan - naar eigen zeggen - nog geen ei bakken. Leon, een enthousiaste kok, is dus nu gecast als een Leonnie. Hij is er geknipt voor.
Dit artikel afdrukken