De magnetron, microwavekokelaar, staat in menig Nederlands huishouden en dient daar voornamelijk voor opwarming van babyvoeding, het ontdooien van bevroren voedsel en het warm maken van maaltijden uit de supermarkt. Het is een spannend apparaat, maar slecht begrepen en in culikringen geminacht. Ik vraag het hier maar even, waarop is die minachting gestoeld? Vertel, vertel.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik gebruik de magnetron alleen om snel aardappelen in te poffen, voor de rest eigenlijk nooit. Waarom zou ik niet weten
Maiskolven doe ik wel eens in de magnetron. Verder doe ik er inderdaad weinig mee, terwijl ik een dikke handleiding met tips heb. Wat is een goede reden om er wel meer mee te doen, behalve tijd- of energiebesparing?
Wouter, ik ben het met je eens, wat is er mis met de magnetron, het is een onderbenut apparaat met veel meer mogelijkheden dan jij al opsomde.
Ik heb eerder dit jaar een paar proeven gedaan met het verhitten van groenten in de magnetron. Mijn ervaring is wat dat betreft heel positief. De mix van kant en klare groenten heb ik in een magnetronzak gedaan en daarin ca.3 minuten op 800watt gegaard. Het resultaat was verbluffend:
- kleur prachtig helder
- de gaarheid was prima
- de geur heerlijk.
- De smaak was verrassend, ieder product komt tot zijn recht. Voor de duidelijkheid ik heb er geen kruiden o.i.d. doorheen gedaan.
Ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen.
Als er minachting is, dan is dat omdat een magnetron hoofdzakelijk een dubieuze functie heeft. Geprefabriceerde troep opwarmen als je 's avonds thuiskomt met z'n tweeën, vlug de post moet doornemen, de wasmachine moet vullen, de hond een trap en de kinderen, die opgehaald zijn uit de 'crash', een draai om hun oren geeft omdat ze jengelen…
Dan bewijst hij zijn dienst. Het reeds op te warmen pulpfood is overal te verkrijgen
Tussen 18.00 en 19.00 hr functioneren de opwarmbakken optimaal.
"Doordat de warmte gelijkmatig in de buitenste 2 cm van het gerecht ontstaat, is er geen korstvorming en ook geen lokale grote verhitting die voor een krokant laagje kan zorgen. Dit is voor veel voedingsmiddelen een nadeel"
In de profkeuken kun je er mee truuken, als je de tradionionele kookkunst niet beheerst., bv een filet pur ‘bleu’ serveren, die van binnen warm is…
Ik kreeg een magnetron van mijn moeder toen ik het ouderlijk huis verliet. Ik dacht dat dat een gebaar van moederliefde was, maar al snel begreep ik het als een daad van verzet van een treurende moeder. Enfin, ik heb ding nog. Heel soms gebruik ik het om snel wat soep op te warmen. Maar om het kort te houden: ik kook liever gewoon op gasbekkens. Het smaakt me beter.