Vakantiegangers nemen niet langer Nederlands eten mee wanneer zij naar het buitenland gaan. Dat maakt onderzoek van Europeesche Verzekeringen, uitgevoerd door Isiz, duidelijk. Slechts 25% van de ondervraagden geeft toe eigen voedsel mee te nemen. Onder deze mensen is vooral kaas, hagelslag en drop populair. 82% zegt de eetgewoontes aan het land van bestemming aan te passen. Het onderzoek
Bron: Algemeen Dagblad - p. 11 met dank aan MKB-net
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Deze cijfers zeggen niet zo veel als je geen referentie hebt van de toestand hiervoor. Maar stel dat die 25% van 42% is terug gekomen dan is er iets aan het veranderen. Cijfers op zichzelf zijn zo betrekkelijk, dat je jezelf bijna moet afvragen of het wel nut heeft ze hier te publiceren.
Toch vind ik het de moeite waard om het gegeven hier eens vast te leggen en straks te vergelijken met mogelijk nieuwe cijfers.
En hoe zit het met de foodloggers? Wat nemen die mee aan etenswaren naar het buitenland? Ik pak natuurlijk altijd een flinke dosis glutenvrije crackers in de picknickmand.
Ik neem nooit eten mee, ik ga altijd mee in de in het buitenland heersende gewoontes...
Als ik ga kamperen neem ik meestal wel een krat aan basisingredienten mee. Olie, azijn, kruiden, specerijen, sojasaus, sesamsaus, van die dingen. En toch ook wel gewoon een potje met rijst of zo, spaghetti, blik tomaten. Voor het gemak. En dan in wat kleinere flesjes/potjes dan waarin je het koopt.
Mensen die een mud aardappelen meenemen doen dat volgens mij voornamelijk omdat ze maar een beperkt vakantiebudget hebben en bang zijn dat die dingen veel duurder zijn in 't buitenland. Ik wil daar dan eigenlijk niet minzaam over oordelen.
Zout.