Jawel, je leest het goed. Ontstijgt hij nu zelfs zijn TV-rol of heeft hij een punt?
Gordon Ramsay pleit in Engeland voor regelgeving rondom het gebruik van seizoensproducten in restaurantkeukens. Eerder introduceerde hij al boetes voor scheldend personeel in zijn keukens, nu wil hij boetes voor chefs die producten buiten hun seizoen op de kaart zetten. ‘Er moeten strenge wetten komen, met vergunningen, om er voor te zorgen dat groenten, fruit en andere seizoensgebonden producten alleen in hun eigen seizoen gebruikt worden’, zei Ramsay in een radio-interview aldus Caterersearch.
‘Hoe sneller we de wetgeving erdoor krijgen in het parlement, hoe unieker dit land wordt wat betreft oorspronkelijkheid en inspiratie.
‘Groenten en fruit moeten seizoensgebonden zijn, en dat werkt twee kanten op. Niet alleen moet het gebruik buiten het seizoen strafbaar worden, ook moeten chefs die een product in het seizoen níet op de kaart hebben, een boete krijgen, vindt de schreeuw-chef.
Hij wil eigen gekweekte producten op de menu’s, geen asperge in december of Keniaanse aardbeien in maart. ‘Als wij het niet hebben, haal het van de kaart’, zegt Ramsay.
bron:missethoreca
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Als je stopt met spreiden en dus alleen in het seizoen de seizoensproducten voorschotelt, krijg je te maken met een vraag die je nooit aankan, moet het alsnog uit verre oorden komen....
Mooi streven maar niet haalbaar. En restaurants beboeten die niet in het seizoen iets op de kaart hebben van het seizoen? Ramsey begint zijn realiteitszin een beetje kwijt te raken, jammer voor een chef met zoveel Michelin-sterren.
ps Sinds hij in Amerika is geweest doet hij een beetje raar, hoe zou dat nu komen;-)
Als ze maar van mijn tomaten afblijven, stomme fundamentalisten.
En omdat iedereen reageert zoals Robin zal er niets écht veranderen.
Herstel; vrijwel iedereen.
Locavores eten al vooral producten uit de nabije omgeving en seizoensgebonden. Die hoef je niet te bekeren ;-). En er komen steeds meer restaurants die seizoensgebonden producten en streekgebonden producten op de kaart hebben staan. Vrijwillig en uit overtuiging lijkt me beter dan met boetes en regels. Ik bedoel, bij het te hard autorijden werkt dat ook niet helemaal toch?
Ik denk dat Ramsay ook inhaakt op het protest van de bloemkooltelers in Engeland, die hun producten niet aan de supermarkt kwijtraken, omdat die liever bloemkolen uit Egypte invliegen.