In China klonen ze al varkens op industriële schaal. 'Getver', lazen we ergens. 'Nogal verontrustend', zei een journalist van de BBC. Waarom is klonen eng of getver?
De Volkskrant schreef er onlangs over. De Chinezen zijn ons vergaand de baas als het op het in kaart brengen van wie we zijn en waar ons lijf naar toe gaat aankomt.
De BBC ging er langs en constateerde dat de Chinezen op een 'industriële schaal' aan het klonen zijn geslagen. Dat doen ze bijv. met varkens om betere fokvarkens te kunnen maken én om - omdat varkens op mensen lijken - betere proefkonijnen te kunnen maken.
Correspondent David Shukman zegt dat hij het allemaal niet zo verwonderlijk vindt dat er mensen zijn die dat 'pretty worrying' vinden. Wij willen weleens weten of Foodloglezers zich ook ongemakkelijk voelen bij het klonen van dieren voor zulke doeleinden. En waarom natuurlijk.
Fotocredits: still, zeug onder anesthesie, BBC
Dit artikel afdrukken
De BBC ging er langs en constateerde dat de Chinezen op een 'industriële schaal' aan het klonen zijn geslagen. Dat doen ze bijv. met varkens om betere fokvarkens te kunnen maken én om - omdat varkens op mensen lijken - betere proefkonijnen te kunnen maken.
Correspondent David Shukman zegt dat hij het allemaal niet zo verwonderlijk vindt dat er mensen zijn die dat 'pretty worrying' vinden. Wij willen weleens weten of Foodloglezers zich ook ongemakkelijk voelen bij het klonen van dieren voor zulke doeleinden. En waarom natuurlijk.
Fotocredits: still, zeug onder anesthesie, BBC
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
IK kan me best voorstellen dat de mens in zijn algemeenheid steeds minder vlees gaat eten. Ik eet bijna nooit meer varkensvlees, varkenshaas en hamlap is het enige wat ik sporadisch eet, maar zodra dat van gekloonde varkens gaat komen.........nee geef mijn portie dan maar aan fikkie, hoewel nee, ik wil ook niet dat honden er nare gevolgen van krijgen, want wie weet of het vlees van deze varkens eten wel zo gezond is? Helaas merken wij mensen pas na jaaaaaaaaaaaaaaren of bepaald voedsel ongunstig is voor onze gezondheid, het gebeurt maar zelden dat we dezelfde of volgende dag iets merken als we iets verkeerds gegeten hebben, maar als met iets als gekloond vlees iets niet in orde is voor ons, merken we dat pas na een jaar of 20 en dan is het te laat, want het is dan al zo ingebakken dat ze niet meer terug kunnen/willen.
De mens moet eens ophouden met God te willen spelen.............