'Wordnapping' of boerenbedrog? Nicole Weston kwam met een aardig voorbeeld op Slashfood.com. Heb je ze al gezien, de 'biologische' snacks tussen de chips, burrito's en andere spullen in de snackhoek van je supermarkt? Zij deed haar inspiratie op via msnbc.com
De Amerikanen zijn er zoals altijd wat sneller in dan wij, maar het komt er natuurlijk aan. Biologisch kun je iets duurder verkopen, dus die biologische snacks met 'meerwaarde' zul je ook hier binnenkort vinden.
Biologisch was toch gezond? ( Of was het nou beter voor het milieu? Or what?)
Dit artikel afdrukken
De Amerikanen zijn er zoals altijd wat sneller in dan wij, maar het komt er natuurlijk aan. Biologisch kun je iets duurder verkopen, dus die biologische snacks met 'meerwaarde' zul je ook hier binnenkort vinden.
Biologisch was toch gezond? ( Of was het nou beter voor het milieu? Or what?)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
't is blijkbaar maandagmorgen
Wat is hier nou weer mis mee ? 'Biologisch' slaat op de ingredienten. Ik mag nu dus vrij kiezen of ik me te pletter eet aan bespoten en bestraalde aardappelen met een vage coating van iets en smaakversterker, of van milieuvriendelijk(er) geproduceerd spul - dat helaas wel net zo slecht zal smaken.
Serieus : waarom zijn biologische snacks (chips, maar ook zoute drop bijvoorbeeld) zo gruwelijk slecht ? Wordt ik gestraft door een stelletje bio-Calvinisten wegens mijn lust naar wereldse genoegens of lukt het gewoon niet die dingen wat lekkerder te maken ?
Marcel, voor jou is het in ieder geval duidelijk. Biologisch is goed voor het milieu!
Dick, waarom kun je geen biologische chips maken?
Ik zou het echt niet weten! Natuurlijk kan dat. Ik vermoed zelfs dat het een enorme groeimarkt is. Het zoveelste smaakje hebben we nl. allemaal al gehad.
Waarom deze posting? Als chips niet gezond zouden zijn (wat ik bestrijd overigens, want het gaat niet om de chips maar om hoe je ze eet), zijn biologische het dan wel?
Veerman legt de vinger op de zeerste plek: 'Biologisch kun je duurder verkopen.'
Van Dijk leest er overheen een roept: 'Serieus : waarom zijn biologische snacks (chips, maar ook zoute drop bijvoorbeeld) zo gruwelijk slecht ?'
Waar zegt Veerman dat dan Van Dijk?
Met je zoute drop!
Al veel langer zijn de begrippen 'organic' en 'biologisch' marketinginstrumenten. Een Nederlandse handelaar in snoep presenteerde jaren geleden op de zoetwarenbeurs in Keulen een nieuwe lijn. Eko-drop en eko-zouthout.
Ik vroeg hem wat het verschil was. Alleen verschil in winst, grinnikte hij (dacht dat ik een winkel had) en dat woog makkelijk op tegen de kosten van certificeren door Skal. Hij voegde er aan toe: er is gewoon vraag naar.
Heb me toen even verdiept in het verschil tussen eko-zoethout en gewoon zoethout. De prijs! Op de Boerenmarkt in Amsterdam vond ik dorre takjes biologisch zoethout voor tien keer de prijs die Jacob Hooy (kruiden en specerijen) vraagt voor mooie dikke takken.
Alle zoethout is 'biologisch', net als wilgentenen en kastanjehout voor hekken.
O ja: en alle drop waar gelatine in zit is niet vegetarisch noch biologisch (er is geen biologische gelatine op de markt). Arabische gom? Geen idee.