Woensdag a.s. organiseren de Stichting Natuur & Milieu en Pierre Wind een duurzame rookworsten proeverij in Den Haag. Volgens de aankondiging gaat het om het volgende: rookworst met kip, varkens- of rundvlees, biologische worst of worst met plantaardige eiwitten: welke worst is het meest duurzaam, welke worst is het lekkerste? Uiteindelijk gaat het maar om 1 vraag: wat is de lekkerste duurzame rookworst?
Wat duurzaam wordt bepaald door de Vleeswijzer.
Weet u wat duurzaam is als het gaat om de verwerking van een rest die er nou eenmaal is? Naar mijn bescheiden mening is iedere worst duurzaam. Het is net zoiets als de duurzaamheid van een Prius om naar kantoor te rijden. Je moet gewoon thuis gaan werken. Net als dat autogebruik, is die worst er dankzij domme lifestyle besluiten waar'ie niks mee te maken heeft.
Rookworst is domweg een prima middel om een heleboel waarde uit een beest te halen waar bijv. zijn welzijn mee gefinancierd zou kunnen worden. Het zou een goeie zaak zijn als Wind, Natuur en Milieu daar aandacht voor zouden vragen. Op naar serieuze zaken graag. Ze leuk brengen is prima, maar dan moeten ze wel relevant zijn.
Als ik het mis heb, komt Sijas Akkerman van Natuur en Milieu me hier vast uitleggen wat ik verkeerd zie. Het zal m'n afkeur van minachting voor het snapvermogen van het publiek wel wezen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nou Joepie , update na een jaar ,, grrrrrroene" rookworst ....... getest door culi en/of experts of allebei..... ofzo .
http://www.rtl.nl/xl/#/u/186c95d8-743d-4296-8b27-8dbe645e06c3/
Nieuws en duurzamer ;-) ?
Die fles rode wijn kun je ook van te voren opdrinken Patrick,dat bespaart je weer een rode clownsneus.
@Hendrik, gelukkig vond ik het wel grappig.
Het zal wel lastig worden als ik de BASF pieper voor de BASF patat moet meenemen, want de oogst was om de een of andere reden niet zo best zag ik zo,
Amflora-Ernte wird komplett vernichtet
http://www.ndr.de/regional/mecklenburg-vorpommern/amflora121.html
Ik zat ook te denken, kunnen we niet meer mensen uitnodigen?
Want dan kunnen we gezellig met zijn allen aan een ronde tafel gaan zitten.
Nodig je de mensen van Natuur en Milieu ook even uit?
LTO zou ook gezellig zijn als die kwam, qua verantwoordelijkheid zijn het toppers, en ze klagen gelukkig nooit, want dat moet je niet hebben op zo'n mooie dag.
Dan kiezen we een ook mantra van de dag, heb je een voorstel voor een mantra?
Aan het einde van de dag kunnen we dan een spel of rollen spel gaan spelen,
-zoiets als, je hebt labels, en die plakken we dan op de juiste producten.
-mit gentechnic en ohne gentechnic labels, dat zou toch een mooie en speelse oefening kunnen zijn voor de LTO.
-'s avonds kunnen we dan met zijn allen voorin de kerk gaan zitten, misschien komen we dan nog wel een kliek CDA'ers tegen, wel dat zou toch super zijn?
Hendrik als we dan met zijn allen nog even een rode clowns neus opzetten, wel dan pas zou de dag super geslaagd en compleet zijn lijkt me?
Vergeet niet ranja in te kopen voor de genodigden, ik neem voor mij zelf dan wel een fles rode wijn mee, ik wil je natuurlijk niet op kosten jagen.
Patrick, het is helemaal niet grappig! Ik neem aan dat je nu snapt in welk tijdperk we zijn aangekomen. Gm/glyfosaat = schaalvergroting. Wil je van dat spul af dan zul je het hele proces moeten terugdraaien. Wij willen dat niet, de boeren willen dat niet, dus zul je met de consequenties moeten leren leven. Zelfs Annechien, die je niet op onwil kunt betrappen, wil het niet. Groei, megastallen dus ook, moet een optie blijven.
@Hendrik, super bedankt voor de uitnodiging.
Ik zal het in overweging nemen.
Neem ik gelijk wat BASF piepers mee, dan kan het niet meer stuk lijkt me.
Einde van de dag dan zelfgemaakte patat bakken dan?
Wordt zeker een mooi dagje lijkt me.