Woensdag a.s. organiseren de Stichting Natuur & Milieu en Pierre Wind een duurzame rookworsten proeverij in Den Haag. Volgens de aankondiging gaat het om het volgende: rookworst met kip, varkens- of rundvlees, biologische worst of worst met plantaardige eiwitten: welke worst is het meest duurzaam, welke worst is het lekkerste? Uiteindelijk gaat het maar om 1 vraag: wat is de lekkerste duurzame rookworst?
Wat duurzaam wordt bepaald door de Vleeswijzer.
Weet u wat duurzaam is als het gaat om de verwerking van een rest die er nou eenmaal is? Naar mijn bescheiden mening is iedere worst duurzaam. Het is net zoiets als de duurzaamheid van een Prius om naar kantoor te rijden. Je moet gewoon thuis gaan werken. Net als dat autogebruik, is die worst er dankzij domme lifestyle besluiten waar'ie niks mee te maken heeft.
Rookworst is domweg een prima middel om een heleboel waarde uit een beest te halen waar bijv. zijn welzijn mee gefinancierd zou kunnen worden. Het zou een goeie zaak zijn als Wind, Natuur en Milieu daar aandacht voor zouden vragen. Op naar serieuze zaken graag. Ze leuk brengen is prima, maar dan moeten ze wel relevant zijn.
Als ik het mis heb, komt Sijas Akkerman van Natuur en Milieu me hier vast uitleggen wat ik verkeerd zie. Het zal m'n afkeur van minachting voor het snapvermogen van het publiek wel wezen.
Nou Joepie , update na een jaar ,, grrrrrroene" rookworst ....... getest door culi en/of experts of allebei..... ofzo .
http://www.rtl.nl/xl/#/u/186c95d8-743d-4296-8b27-8dbe645e06c3/
Nieuws en duurzamer ;-) ?