Na het succes van de eerste Wageningen Soil Meeting in 2011, gaat de tweede editie door met het aanpakken van mondiale onderwerpen op een dynamische manier. Het delen van kennis over bodems in de hele wereld en over de stand van zaken van de wetenschap op dit gebied staat centraal.
Topsprekers, controversiële debatten, inspirerende workshops en masterclasses, maar ook mondelinge en posterpresentaties van de deelnemers zullen bijdragen aan een dynamische bijeenkomst.

Programma
Op zondag 23 augustus start de conferentie met een kennismakingsbijeenkomst met een hapje en drankje in café Loburg in het centrum van Wageningen. Op maandag gaat de conferentie echt van start. Het thema van de ochtendsessie is Food Security en van de middagsessie Water resources. Op dinsdag 25 augustus zijn er verschillende excursies voorzien: Nationaal Park Hoge Veluwe, geologische tour door het westen en midden van Nederland, Wageningen campus en Soilscape Wageningen. ‘s Avonds vindt het conferentie diner plaats.

Op woensdag gaan de sessies verder, in de ochtend met het thema Governance & Policy, de middagsessie heeft het thema Biodiversity. Op de laatste dag, donderdag 27 augustus zijn er ook weer 2 sessies. In de ochtend staat het thema Land Functions centraal en de conferentie wordt afgesloten met het thema Climate Change.

Zie voor meer informatie de website voor het voorlopige programma. In de Second Circular is nadere informatie te vinden over de thema's en keynote sprekers.

De organisatie verwacht dat ongeveer 250 wetenschappers uit 28 landen deelnemen aan de conferentie.

De conferentie vindt plaats van zondag 23 augustus 2015 tot en met donderdag 27 augustus 2015 in gebouw Orion (gebouwnummer 103) op de Wageningen Campus, Bronland 1, 6708 WH te Wageningen.

Kosten
Complete deelname: €450
Student: €200
Deelname per dag: €250
Conference diner: €25
Excursie: €40
Registratie is mogelijk op de website.

De conferentie wordt georganiseerd door Leerstoelgroep Bodemgeografie en Landschap, Sectie Bodemkwaliteit,Leerstoelgroep Bodemfysica en Landmanagement en Alterra Wageningen UR.

Fotocredits: ‘New’ kev-shine
Dit artikel afdrukken