Gin is hot! Het is op dit moment de meest gedronken gedistilleerde drank in Nederland. Gin is uitgegroeid van een traditioneel Engels product tot een wereldwijd geproduceerde drank. Maar waar komt gin vandaan? En wat is de relatie tussen gin en jenever?

Toen en nu
De tijdelijke tentoonstelling ‘Het Begin van Gin’ geeft antwoord op deze en andere vragen. Hierbij start je in het nu en ga je terug in de tijd. Naast trends, reclame, Nederlandse gins en de ontstaansgeschiedenis van gin komt uiteraard ook de smaak van gin aan bod. 'Het Begin van Gin' is nog te zien tot en met 19 maart.

Wat is jouw favoriete smaak?
Jeneverbes is de belangrijkste smaakmaker van gin. Maar er worden ook andere smaken en geuren gebruikt. Welke kruiden, specerijen en botanicals voeg jij toe? Kies er vijf en geef ze aan op de Smaakwaaier.

Nieuwe Nederlandse gin
Uiteindelijk maken we van de favoriete ingrediënten - samen met een echte Gin-maker - een nieuwe Nederlandse gin. Misschien wordt jouw recept straks wel gebruikt..

Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Het Nationaal Jenevermuseum bestaat uit het Jenevermuseum, Branderij ‘De Gekroonde Brandersketel’ en Museummolen ‘De Nieuwe Palmboom’. De drie locaties vertellen samen het verhaal van jenever toen én nu. In de werkende Branderij maken de stokers Old Schiedam moutwijnjenever.

Meer info
Openingstijden dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur, maandag gesloten.

Entree volwassenen: €8,50, jongeren (13 t/m 17 jaar): €8,00, kinderen (t/m 12 jaar): gratis
Entree Vriendenpas, Museumkaart en Rotterdampas: gratis
Bezoek Branderij: €5,00

Kijk voor meer info op de website.
Dit artikel afdrukken