Onbezorgd smullen van vlees, vis, groenten en fruit; kan dat nog? Die vraag staat centraal tijdens de symposium-masterclass op 16 december 2016.
Een lekkere maaltijd, is dat ook een gezonde maaltijd? Consumenten zijn tegenwoordig bang voor van alles: E-nummers, de magnetron, bakken, frituren, microplastics, zware metalen in vis, kanker door vlees, GMO's, onveilige producten, diabetes... Kun je nog wel gewoon een lekker maaltje eten en er, zonder zorgen, met volle teugen van genieten? Wat is waar en wat niet?
Op 16 december 2016 organiseert de NUTRIM school of nutrition and translational research in metabolism van Maastricht University de symposium-masterclass 'onbezorgd smullen' om antwoord te geven op al je vragen.
Voorlopig programma
10.00 – 10.10: Welkom en introductie tot het thema
10.10 – 11.05: Vlees – gezondheids-, duurzaamheids-, en culinaire aspecten van vlees
11.05 – 11.55: Vis – gezondheids-, milieu, duurzaamheids-, en culinaire aspecten van vis
11.55 – 12.35: Gepersonaliseerde maaltijden in de zorg
12.35 – 13.00: Interactieve discussie tussen sprekers en de zaal
14.00 – 15.00: Groenten, knollen en fruit – gezondheidsaspecten, groenten beleving bij kinderen, en culinaire aspecten van vegetarische maaltijden
15.00 – 16.00: Duurzame voedselalternatieven – vleesvervangers, insecten als duurzame voeding, kweekvlees, algen, en een interactieve discussie tussen sprekers en de zaal
16.00 – 16.15: Take home messages
16.15: Afsluitend culinair genieten bij ‘Les Tables’, Maastricht
Sprekers
Sprekers op het symposium zijn onder meer de hoogleraren Fred Brouns, Aalt Bast en Mark Post (bekend van het de kweekvleeshamburger), chef-koks Frans van Wolde en Frank Fol en ook het Voedingscentrum komt aan het woord.
Voor meer informatie over het programma, de lezingen en de (overige) sprekers, zie de website.
Voor wie?
Dit symposium is bestemd voor iedereen die vragen over voeding krijgt: chefs, koks, restaurateurs, diëtisten, voedingsdeskundigen, zorg managers, voedingsconsulenten, gewichtsconsulenten, food-bloggers en overige geïnteresseerden.
Registratie
Aanmelden kan online tot 1 december. Daarna is enkel nog ter plekke registratie mogelijk.
Kosten
Tot 1 november krijg je korting op je aanmelding. Er zijn verschillende tarieven, altijd inclusief drankjes en lunch.
Student Universiteit Maastricht: €15,- (€20,- na 1 november)
Student bij andere universiteit: €30,- (€40,- na 1 november)
Medewerker Universiteit Maastricht: €75,- (€100,- na 1 november)
65+ - ‘pensionado’: €30,- (€40,- na 1 november)
Overige deelnemers: €100,- (€130,- na 1 november)
Dit artikel afdrukken
Op 16 december 2016 organiseert de NUTRIM school of nutrition and translational research in metabolism van Maastricht University de symposium-masterclass 'onbezorgd smullen' om antwoord te geven op al je vragen.
Voorlopig programma
10.00 – 10.10: Welkom en introductie tot het thema
10.10 – 11.05: Vlees – gezondheids-, duurzaamheids-, en culinaire aspecten van vlees
11.05 – 11.55: Vis – gezondheids-, milieu, duurzaamheids-, en culinaire aspecten van vis
11.55 – 12.35: Gepersonaliseerde maaltijden in de zorg
12.35 – 13.00: Interactieve discussie tussen sprekers en de zaal
14.00 – 15.00: Groenten, knollen en fruit – gezondheidsaspecten, groenten beleving bij kinderen, en culinaire aspecten van vegetarische maaltijden
15.00 – 16.00: Duurzame voedselalternatieven – vleesvervangers, insecten als duurzame voeding, kweekvlees, algen, en een interactieve discussie tussen sprekers en de zaal
16.00 – 16.15: Take home messages
16.15: Afsluitend culinair genieten bij ‘Les Tables’, Maastricht
Sprekers
Sprekers op het symposium zijn onder meer de hoogleraren Fred Brouns, Aalt Bast en Mark Post (bekend van het de kweekvleeshamburger), chef-koks Frans van Wolde en Frank Fol en ook het Voedingscentrum komt aan het woord.
Voor meer informatie over het programma, de lezingen en de (overige) sprekers, zie de website.
Voor wie?
Dit symposium is bestemd voor iedereen die vragen over voeding krijgt: chefs, koks, restaurateurs, diëtisten, voedingsdeskundigen, zorg managers, voedingsconsulenten, gewichtsconsulenten, food-bloggers en overige geïnteresseerden.
Registratie
Aanmelden kan online tot 1 december. Daarna is enkel nog ter plekke registratie mogelijk.
Kosten
Tot 1 november krijg je korting op je aanmelding. Er zijn verschillende tarieven, altijd inclusief drankjes en lunch.
Student Universiteit Maastricht: €15,- (€20,- na 1 november)
Student bij andere universiteit: €30,- (€40,- na 1 november)
Medewerker Universiteit Maastricht: €75,- (€100,- na 1 november)
65+ - ‘pensionado’: €30,- (€40,- na 1 november)
Overige deelnemers: €100,- (€130,- na 1 november)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog