Restaurant Day vindt vier keer per jaar plaats; op die dag wordt iedereen wereldwijd uitgenodigd om één dag een eigen pop-up restaurant te openen of er een te bezoeken. Het initiatief uit Helsinki is een ode aan lekker eten, spontaniteit en levendigheid in de stad. Het festival werd in augustus 2012 met succes in Amsterdam geïntroduceerd en kreeg snel navolging in Utrecht, Groningen en Den Haag.

Vrijwilligers
Restaurant Day brengt mensen bij elkaar door iedereen de kans te geven voedsel, ervaringen, plezier en leefruimtes te delen met een ander. Het wereldwijde evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers. Alle hobbykoks zijn zelf verantwoordelijk voor alle acties en gevolgen die ontstaan door het runnen van hun eigen pop-up restaurant.

Openen en bezoeken
Geïnteresseerde hobbykoks kunnen hun restaurantconcept, voorzien van locatie en openingstijden, registreren op de website van Restaurant Day.

Wil je liever een pop-up restaurant bezoeken op 16 augustus, dan kan dat natuurlijk ook. Op de website kun je de verschillende initiatieven vinden.

Fotocredits: ‘2070 one day restaurants in 34 countries have signed up for Restaurant Day in May’, Restaurant Day via Facebook
Dit artikel afdrukken