MARIN staat voor Maritime Research Institute Netherlands en heeft als doel de ontwikkeling van schonere, veiligere en slimmere schepen en maritieme constructies. Eens in de twee jaar organiseert MARIN een open dag om te laten zien dat een technisch bedrijf zowel interessant als spannend kan zijn.

Activiteiten
Op de open dag kun je een kijkje nemen in verschillende testbassins en werkruimtes. Het Offshorebassin neemt je bijvoorbeeld mee in een groene toekomst met drijvende windmolens, zonnecelcentrales en zeewierboerderijen op zee. Met Virtual Reality-brillen kun je als eerste rondlopen in het nog te bouwen simulatiecentrum. Daarnaast is er speciaal voor de open dag een heuse drijf-in bioscoop! Een overzicht van alle checkpoints is online te vinden.

MARIN denkt ook aan de kinderen. De allerkleinsten kunnen zelf varen en hun kapiteinsdiploma halen, of een bootje bouwen en testen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen op onderzoek uit met het ‘Speurspel’ en maken zo kans op leuke prijzen. Ook is MARIN op zoek naar Minecraft-spelers die de uitdaging aangaan om een stad op het water te bouwen.

Toegankelijkheid
MARIN is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers door de vele trappen. Gezien de verwachte drukte, is het verstandig om geen kinderwagens mee te nemen. Honden zijn niet toegestaan.

Locatie en bereikbaarheid
Het adres van MARIN is Haagsteeg 2 in Wageningen.

Voor fietsen is op het terrein voldoende ruimte. In de buurt zijn verschillende parkeerterreinen waar je je auto kan parkeren, voor een overzicht hiervan, zie de website.

Op station Ede-Wageningen kun je bus 84 of 88 pakken naar bushalte Haagsteeg, dit is tegenover MARIN.

Meer informatie
Voor meer informatie over de open dag, zie de website of het Facebook evenement.
Dit artikel afdrukken