Het wordt een informele en gezellige happening!

Proeven en praatjes
Je proeft de winnende producten en kan een praatje maken met de boer(-in) van jouw favoriete winnende boerenboter, -karnemelk, -yoghurt of kaas. Zo hoor je de persoonlijke verhalen van de boeren en boerinnen die de makers zijn van de winnende producten. Voor de lunch haal je natuurlijk een lekker broodje met Cum Laude kaas bij La Place.

Fotopresentatie
Een fotopresentatie geeft je een kijkje achter de schermen van de beide juryrondes op 16 en 17 maart: in de eerste ronde beoordeelden professionele kaaskeurmeesters de deelnemende kazen, in de tweede juryronde bepaalden smaakdeskundigen welke producten zij het lekkerst vinden. De resultaten van beide juryrondes bepaalden samen bepalen de Cum Laude winnaars die op 19 maart bekend werden gemaakt en die je op 4 april in Zoeterwoude kunt ontmoeten.

Er zijn onder andere prijzen voor de lekkerste boerenboter, boerenkarnemelk, boerenyoghurt, Goudse Boerenkaas, Boeren-Leidse kaas, kruidenkaas en geitenkaas van de boerderij.

Kinderjury
Als klap op de vuurpijl kiest op 4 april een kinderjury bij Boer en Goed onder de professionele leiding van een echte kaaskeurmeester uit de winnende kazen welke zij de allerlekkerste vinden: kiezen ze voor de winnende Goudse Boerenkaas, gemaakt in 2014? Of is de Boeren-Leidse kaas hun favoriet? Misschien kiezen ze wel voor de winnende oude Goudse Boerenkaas, gemaakt in 2013. Of vinden kinderen juist de Cum Laude geitenkaas of een kruidenkaas de allerlekkerste kaas van Nederland?

Volg @boerderijzuivel op Twitter (#CumLaudeNL), ‘like’ ons op Facebook en/of volg het nieuws hier op deze website voor meer informatie over de Cum Laude verkiezing.

Adres
Je vindt ons op 4 april bij Boer en Goed op het Recreatief Transferium te Zoeterwoude, Groene Hartplein 4.

Fotocredits: www.boerderijzuivel.nl
Dit artikel afdrukken