Tot het begin van de avond is de redactie afwezig. We gaan kip proeven en hebben het met publiek, beleidsmakers, kippenfokkers, slagers en journalisten over smaak en ethiek. We proeven en we praten. Daarna gaat het debat ongetwijfeld ook hier verder op schrift los.

Plaats van handeling: kasteel Groeneveld in Baarn. Helaas zitten we mutjevol, dus als je spontaan langskomt om mee te proeven moeten we je teleurstellen.

De kip op het plaatje proeven we in elk geval niet. Dit bevreemdende wezen is een echt bestaand dier dat werd ontwikkeld voor landen waar het dier verkoeling ondervindt door het ontbreken van veren, terwijl de energie die anders aan veren wordt verspild in vleesaanzet kan worden omgezet.

Ieder zijn meug. Maar bedenk wel, dat we kippen houden om ze op te eten. Als het dier verantwoord - we wagen ons maar even niet aan een definitie in dit korte bestek - kan worden gehouden, waarom dan niet?Zet je eens over je primaire romantische gevoelens heen. Daar zullen we het vandaag ongetwijfeld ook over gaan hebben.

Dit artikel afdrukken