Plaats van handeling: kasteel Groeneveld in Baarn. Helaas zitten we mutjevol, dus als je spontaan langskomt om mee te proeven moeten we je teleurstellen.
De kip op het plaatje proeven we in elk geval niet. Dit bevreemdende wezen is een echt bestaand dier dat werd ontwikkeld voor landen waar het dier verkoeling ondervindt door het ontbreken van veren, terwijl de energie die anders aan veren wordt verspild in vleesaanzet kan worden omgezet.
Ieder zijn meug. Maar bedenk wel, dat we kippen houden om ze op te eten. Als het dier verantwoord - we wagen ons maar even niet aan een definitie in dit korte bestek - kan worden gehouden, waarom dan niet?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nou, lekkere foto. Ik heb gelijk geen trek meer! :-)
Waarom niet? Zo liggen ze toch ook in de winkel?
Die kip van de foto zal al snel gebruikt gaan worden om in de productieketen een stap over te kunnen slaan. Het verwijderen van veren hoeft dan niet maar. Nog even kruisen met de plofkip et voila.
Doe mij maar een echte lekkere kip, zo eentje die hierachter rondscharrelt. Die eten gevarieerd en smaken heerlijk.
Ik kreeg de uitslag doorgetwitterd. De stokoude Chaamse Pel (26 weken) heeft gewonnen!
Hoera voor alle hoenderen,
uw commerciele en immer nieuwsgierige correspondent Karine Hoenderdos
@Karine ,
Wat een prachtige achternaam in dit verband en zeker bij de foto ;-))
Overigens vraag ik mij af hoe de bereiding van de kipjes was alvorens te proeven. Ook dat maakt een wereld van verschil. Zelfs een plofkip "upgraden" door te braden in ganze(n)vet geeft een resultaat dat me doet denken aan mijn grootmoeders kip, die van de kippe(n)boer kwam en nog niet uit de fabriek.
En de kruiderij ?