Volgend jaar april start Nederlands eerste kook-tv-zender 24Kitchen. Het is een crossmediaal platform dat zowel via een digitaal televisiekanaal uitzendt als via een interactieve website en de internet radiozender Food Music Radio.ok komt er een 24Kitchen magazine, kookboekene en een Kids Cookery School waar kinderen leren wat gezonde voeding is. Meesterkoks in Nederland ondersteunen het plan. Onder meer Rudolph van Veen werkt mee en ook SVH Meesterkok Angélique Schmeink.

Rob Baan
Echt eerlijk zijn over eten. Dat is het voornaamste doel van de initiatiefnemers achter 24Kitchen, Jan Dekker en Rob Baan. Ze liëren zich dan ook niet aan grote voedingsmiddelenfabrikanten zoals andere foodprogramma’s op tv. Speerpunten van 24Kitchen zijn eerlijke voorlichting over producten, het bereiden van dagelijkse maaltijden, het aantrekkelijk maken van gezonde voeding voor kinderen en het bevorderen van het eten van meer verse groente en fruit. TV-programma’s van 24Kitchen duren maximaal 20 minuten en worden zonder onderbrekingen vertoond. Er komen ook op doelgroepen gerichte programma’s zoals Slim Cooking, over hoe jezelf gezond slank te eten.Vrouwelijk kooktalent
De ondernemers zijn nu op zoek naar vrouwelijke kooktalenten. Ze zijn van mening dat er in de gastronomie veel te veel mannen zitten. ‘Dat is echt een nadeel. Waarom? De vrouw staat meestal in de keuken en op tv zien we vaak een oudere, mannelijke kok.; Dekker en Baan denken dat steeds minder mensen voeding uit pakjes, zakjes, potjes en blikjes willen, maar dat er steeds meer behoefte komt aan verse spullen. Hoewel 24Kitchen pas start op 1 april 2011, is de website www. 24kitchen.nl al wel actief. Hier is een demo-filmpje te zien met daarin een aantal programma's van de nieuwe kookzender.


bron: missethoreca
Dit artikel afdrukken