Zo zijn er onder meer kinder-kookwedstrijden, een kijkje achter de schermen bij levensmiddelenindustrie en boeren, innovatie-tours bij bedrijven, congressen en hoorcolleges over de feiten en fabels rond voedsel.

De Dutch Agri Food Week richt zich op voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding.

Podium
De Dutch Agri Food Week is het podium van een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. De activiteiten laten zien dat we niet alleen de meest productieve maar ook een zeer innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst. Dit jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument.

Programma
Op de website is per categorie, dag en provincie het programma te vinden.

Een greep uit de activiteiten: de Allerhande Kids Kook Battle, de tweedaagse beurs Cropworld in de Amsterdamse RAI en de reprise van de tentoonstelling FOODTOPIA bij de Rabobank in Utrecht.

De highlights van het programma:
highlights agri food week


Informatie
De Dutch Agri Food Week wordt georganiseerd onder het initiatief van Topsector Agri & Food, Food Valley NL en de agrifood & tuibouwregio’s AgriFood Capital, Greenport Westland Oostland en Brightlands Greenport Venlo.
Bij vragen en/of opmerkingen, kun je contact opnemen met de projectcoördinator via de website.
Dit artikel afdrukken