Door heel Nederland vinden op 10 oktober duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten ze zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Het doel
Op de Dag van de Duurzaamheid wil Urgenda (organisatie voor duurzaamheid en innovatie) laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is. Door mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn op te roepen van zich te laten horen, wil Urgenda de duurzaamheid daadwerkelijk versnellen om zo tot een kantelpunt naar een duurzamere samenleving te komen. Dus doe mee en help de duurzaamheidsbeweging te laten groeien!

Zo werkt het
1. Heb je een idee, doe dan mee: organiseer een activiteit met en voor anderen (openbaar) of bedenk een activiteit voor in je eigen huis of bedrijf (gesloten).
2. Registreer je activiteit(en) op de website
3. Werf deelnemers voor je openbare activiteit: maak op zoveel mogelijk manieren en bij zoveel mogelijk mensen bekend wat je gaat doen en nodig ze uit om mee te doen. Gebruik hiervoor de promotiematerialen op de website.
4. Benader de pers: stuur de lokale, regionale en landelijke kranten, bladen, blogs, websites, radio- en tv-stations op tijd je nieuws en aankondigingen over je activiteit. Nodig ze ruim van tevoren uit om mee te doen en stuur achteraf verslagen en foto’s of upload deze via de site van de (week)kranten. Zo creëren we samen een groeiende duurzaamheidsbeweging en zorgen ervoor dat heel Nederland op de hoogte is van de acties.

Informatie
Heb je vragen over de Dag van de Duurzaamheid? Kijk dan bij de veel gestelde vragen op de website of neem contact op met het ‘Dag van de Duurzaamheidsteam’ via het mailformulier.
Dit artikel afdrukken