image

Sex sells, moeten Onno Kleyn en uitgeverij Spectrum hebben gedacht toen ze een titel en bijbehorend beeldsymbool bedachten voor Kleyn's jongste kookboek.

Culinaire Vluggertjes probeert de schijnbare tegenstelling tussen 'slow' en 'fast food' te doorbreken. We willen alles slow (inderdaad, 'dat' ook), maar het moet wel een beetje snel. We hebben immers geen tijd en zin meer om te koken en moeten na een slopende dag ook nog tennissen en de volgende ochtend vroeg weer op.

Hoe combineer je de smaak van de traditionele keuken met de eigentijdse eis om het allemaal wel snel op tafel te hebben? Met die vraag als uitgangspunt laat Kleyn zien dat je in een mum van tijd traditionele Europese gerechten op tafel kunt zetten zonder je ziel te hoeven verkopen aan de pakjes-, zakjes- en blikjesindustrie! Bij ieder gerecht gaat hij in op de achtergrond ervan.

Vluggertjes maak je natuurlijk met z'n 2-en en de recepten gaan dus ook uit van 2 personen. Natuurlijk zijn ze monkey proof, zodat ook beperkt vaardige kokers er rustig hun date mee kunnen opwachten.
Dit artikel afdrukken