De Vegetarische Slager zou consumenten misleiden en verwarren. Vooral nu de vegetarische producten zó lekker blijken te zijn dat ze de vergelijking met 'echt' meer dan kunnen doorstaan. Vleesverwerkers tekenden protest aan, klachten werden ingediend bij de NVWA en het CDA stelde zelfs vragen in de Tweede Kamer over de 'misleidende vleesnamen'.
Mac van Dinther schrijft in de Volkskrant over de reactie van de Vegetarische Slager: "Het plantaardige gehakt van de Vegetarische Slager heet voortaan 'Gehackt' [...] Daarom heten de kipspiesjes voortaan vegetarische kipspiesjes en wordt tonijn aangeduid als 'tonyn'."
Directeur Jaap Korteweg wil duidelijk maken dat er in zijn producten echt geen milligram vlees zit en iedere verwarring vermijden. Laat staan dat hij de consumenten wil misleiden. In een eerder deze week gepubliceerd filmpje zegt hij dat er al verwarring genoeg is: slavinken, zonder sla of vinken en spekjes die niets met vlees maar alles met suiker te maken hebben.
Bij hem heet het vegetarische gehakt voortaan 'gehackt'. Niet 'verambachtelijkt' zoals je bij bijvoorbeeld bij de vleeschsmakers ziet, die kiezen voor een genept 'authentieke' uitstraling om problemen met de warenwet te voorkomen, maar lekker digital age en modern: gehèkt. De vegetariërs hebben het oude vertrouwde vleesgehakt gehackt, ze zijn er brutaalweg mee aan de haal gegaan.
Of vindt u het toch een vorm van 'neppen'?
In een video legt Jaap Korteweg uit dat hij en zijn Vegetarische Slagerij de verwarring rond hun vleesch uiterst serieus nemen:
Fotocredits: kop uit de Volkskrant, 8 november 2012
Dit artikel afdrukken
Directeur Jaap Korteweg wil duidelijk maken dat er in zijn producten echt geen milligram vlees zit en iedere verwarring vermijden. Laat staan dat hij de consumenten wil misleiden. In een eerder deze week gepubliceerd filmpje zegt hij dat er al verwarring genoeg is: slavinken, zonder sla of vinken en spekjes die niets met vlees maar alles met suiker te maken hebben.
Bij hem heet het vegetarische gehakt voortaan 'gehackt'. Niet 'verambachtelijkt' zoals je bij bijvoorbeeld bij de vleeschsmakers ziet, die kiezen voor een genept 'authentieke' uitstraling om problemen met de warenwet te voorkomen, maar lekker digital age en modern: gehèkt. De vegetariërs hebben het oude vertrouwde vleesgehakt gehackt, ze zijn er brutaalweg mee aan de haal gegaan.
Of vindt u het toch een vorm van 'neppen'?
In een video legt Jaap Korteweg uit dat hij en zijn Vegetarische Slagerij de verwarring rond hun vleesch uiterst serieus nemen:
Fotocredits: kop uit de Volkskrant, 8 november 2012
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik durf niks meer te zeggen. Maar misschien zijn er mensen die Trouw lezen en het stuk van Jeroen hebben gezien. Meer zeg ik niet.
Ik ben vooral benieuwd naar meer recensies over echte consumentenervaringen met sojameel!
Oeps, straks komt de NVWA jouw een boete geven ... of mij ... gelukkig verkoop ik alleen maar diensten bij .... b.v. (ach, bekend zal zijn waar ik werk ;-) ). Wedden dat mijn naamgenoot nog wat gaat reageren?
Schaamteloze reclame!
@Dick, zeker weet ik het niet, maar ik denk dat de tonijn niet van Beeter wordt gemaakt. De de kipspiesjes wel. En koelverse Vleeschsmakers (te koop bij o.a. Marqt) is ook op basis van Beeter van Ojah.
@Wouter, niet verkeerd dat het je bevalt ;-). Zoals Dick al aangeeft 'de dijen van Beeter' zijn echt goed. Zekere ook het aanraden waard.